De fiecare dată când ne confruntăm cu o infecție sau o boală, ne grăbim să mergem la cabinetul medicului pentru a primi o rețetă. Dar antibioticele prescrise deseori ajung să facă mult mai mult rău decât bine, distrugând bacteriile sănătoase.

Cu toate că antibioticele au rolul lor foarte important în medicină, afecțiunile ușoare ar putea fi tratate și cu soluții naturale.

Iată 10 antibiotice naturale pe care probabil le aveți deja în bucătărie:

 

  1. Usturoiul

Consumând câțiva căței de usturoi în fiecare zi, puteți combate eficient tot felul de bacterii, viruși și infecții. Studiile au descoperit chiar că usturoiul poate ajuta în zone atât de severe precum simptomele SIDA, diabetul și hipertensiunea arterială.

De asemenea, usturoiul este de mare ajutor în ameliorarea efectelor răcelii, gripei și durerilor de dinți.

Gătirea acestuia într-o masă nu este însă suficient de bună; pentru a maximiza proprietățile sale antibiotice complete, va trebui să zdrobiți usturoiul și să îl consumați crud. O modalitate excelentă de a încerca acest lucru este într-o salată, supă sau chiar băutură.

 

  1. Ceapă

Ceapa este strâns legată de usturoi și are beneficii similare pentru sănătate, reducând durerea și inflamația, precum și boli precum răcelile și gripa. (sursă).

Similar cu usturoiul, veți obține cele mai bune rezultate consumând ceapă crudă. Gătirea cepei eliberează mulți dintre cei mai sănătoși nutrienți, iar astfel vă privați corpul de ajutorul lor.

 

  1. Extract de semințe de grepefruit

Extractul de semințe de grapefruit, denumit GSE, este utilizat în mod convențional drept compus antimicrobian. A demonstrat un mare potențial în prevenirea creșterii diverselor ciuperci și bacterii, fiind chiar recomandat pentru utilizarea în curățarea băilor.

 

  1. Hrean

Hreanul dă energie corpului. Această plantă ajută corpul să se apere de potențialele boli. De asemenea, promovează circulația sanguină sănătoasă și are proprietăți antibiotice. Hreanul poate și infecții ale tractului urinar și bronșita.

 

  1. Vitamina C

Vitamina C poate fi găsită într-o mare varietate de fructe, inclusiv portocale și ananas. Este cunoscută pentru capacitatea sa de a consolida sistemul imunitar – de aceea sucul de portocale este atât de recomandat în tratarea răcelilor.

 

  1. Mierea Manuka

Mierea de Manuka este produsă de albine în Noua Zeelandă și, la fel ca alte tipuri de miere, conține peroxid care îi conferă proprietățile sale antibiotice. Această proprietate este prezentă în mierea produsă în mai multe regiuni ale lumii, însă Noua Zeelandă și-a comercializat mierea mai bine decât oricine altcineva.

De asemenea, conține alte câteva componente antibiotice care nu se găsesc în alte tipuri de miere, cum ar fi metilglioxal.

 

  1. Scortisoara

Scorțișoara poate ajuta la scăderea zahărului din sânge la persoanele care prezintă riscul de apariție a diabetului De asemenea, conține proprietăți antibiotice și poate ajuta la tratarea infecțiilor.

 

  1. Oțet de mere-cidru

Oțetul de mere conține acid malic, cunoscut pentru că are proprietăți antibiotice. Poate ajuta foarte mult la prevenirea și ameliorarea durerii în gât, ajutând la distrugerea germenilor care cauzează afecțiunea.

 

  1. Ghimbir

Este incredibil de obișnuit ca ghimbirul să fie utilizat în tratamentul gripei și răcelii. Este, de asemenea, minunat pentru tratarea afecțiunilor stomacului și pentru greață, precum și pentru tratarea durerilor musculare și articulare.

 

  1. Eucalipt

Când este așezat pe piele, eucaliptul are multe proprietăți antiseptice. Este, de asemenea, utilizat în mod obișnuit în ceaiuri și inhalat pentru a combate tusea. De asemenea, combate bacteriile.