Germenii de plante au devenit un aliment popular în rândul celor care doresc sa urmeze un stil de viata sanatos si o alimentatie echilibrata.

Cele mai răspândite variante de germeni sunt de grau, lucerna, naut, mazare, varza, broccoli, fasole sau linte.

Însă pentru cei care vor să experimenteze constant, germenii de trifoi ar putea reprezenta următoarea oprire în materie de hrană sănătoasă.

Elementele nutritive concentrate și utilitatea lor pentru gătit și gustare fac din germenii de trifoi una dintre cele mai ușoare și mai bune modalități de a vă îmbunătăți sănătatea generală.

Ce sunt germenii de trifoi?

Lăstarii de trifoi sunt semințe germinate ale plantei de trifoi, care includ mai mult de 300 de soiuri din genul Trifolium. Când aceste semințe încep să încolțească, acestea sunt împachetate cu anumiți nutrienți care vă pot oferi un impuls major în diferite moduri. Cea mai populară utilizare a mugurilor de trifoi este pe sandvișul sau salata dvs. pentru o explozie aromată și pot fi, de asemenea, consumați singuri ca gustare densă în proteine.

 

Factori nutriționali despre germenii de trifoi

Acești germeni sunt impresionant de denși atunci când vine vorba de nutrienți, deoarece fiecare sămânță conține substanțele nutritive de bază de care o plantă are nevoie pentru a crește și a se dezvolta. Aceasta include o gamă variată de minerale, inclusiv fier, fosfor, calciu, magneziu și potasiu, precum și o cantitate notabilă de vitamina A, vitamina C, vitamina B și vitamina K. Cea mai importantă parte a acestor germeni este conținutul ridicat de proteine și antioxidanți unici, care pot avea o serie de efecte asupra sănătății dumneavoastră.

Cele mai bune beneficii ale acestor germeni pentru sănătate includ capacitatea lor de a detoxifica organismul, de a reduce riscul anumitor tipuri de cancer, de a preveni bolile cronice și de a stimula circulația, printre altele.

Cercetările au arătat, de asemenea, că lăstarii de trifoi au capacitatea de a îmbunătăți funcția ficatului și de a curăța mai eficient sângele.

O singură porție de muguri de trifoi conține aproximativ 5% din aportul zilnic de fier. Deși s-ar putea să nu pară prea mult, dar asigurarea faptului că aveți porții moderate de fier în fiecare masă este cel mai bun mod de a preveni simptomele anemiei.