Ceaiul de pătrunjel este bogat în antioxidanți, îmbunătățește controlul zahărului din sânge, întărește imunitatea, acționează ca un detoxifiant natural, ajută la reglarea menstruației, este bogat în acid folic, poate preveni cancerul, poate preveni calculii renali, ameliorează problemele respiratorii, menține tensiunea arterială sănătoasă și colesterol, întărește vasele de sânge, îmbunătățește circulația, tratează anemia și întărește sănătatea ochilor și a oaselor.

Pătrunjelul nu mai este doar o garnitură. Ceaiul de pătrunjel este un mod unic de a profita la maximum de numeroasele substanțe nutritive și vitamine ale pătrunjelului. Acest ceai grozav poate fi preparat din frunze și rădăcini de pătrunjel. Ieftin și ușor de preparat, ceaiul de pătrunjel este un plus excelent pentru orice dietă.

 

Iată câteva proprietăți ale acestui preparat:

  • Bogat în antioxidanți

În primul rând, pătrunjelul este plin de antioxidanți, care sunt cheia pentru apărarea celulelor împotriva radicalilor liberi și a altor compuși dăunători. Mai exact, pătrunjelul este bogat în flavonoide, carotenoide, tocoferol și acid ascorbic.

În plus, antioxidanții joacă un rol major în protejarea împotriva bolilor de-a lungul vieții, cum ar fi diabetul, bolile de inimă și chiar cancerul.

De exemplu, potrivit Institutelor Naționale de Sănătate, extractul de pătrunjel are puterea de a proteja împotriva deteriorării ADN-ului și chiar descurajează creșterea celulelor canceroase. Acest lucru s-a datorat în mare parte nivelurilor ridicate de antioxidanți din extractul de pătrunjel.

 

  • Întărește imunitatea

Ori de câte ori vă îmbolnăviți, vitamina C și vitamina A sunt cheia pentru reconstruirea sistemului imunitar. Din fericire, ceaiul de patrunjel are concentrații puternice atât de vitamina C, cât și de vitamina A.

Vitamina C va promova producția de celule albe din sânge. De asemenea, poate acționa ca un antioxidant și poate lupta împotriva impactului radicalilor liberi asupra corpului dumneavoastră. În plus, vitamina C vă poate proteja de o serie de boli cronice.

În plus, vitamina C este o componentă cheie în crearea colagenului. Colagenul este un tip de proteină care vă menține pielea, părul, oasele, articulațiile, tendoanele, mușchii și alte părți ale corpului puternice și sănătoase.

Mai mult, clorofila din pătrunjel este antibacteriană și antifungică. Ca atare, sistemul dvs. imunitar primește un avantaj în plus împotriva virușilor, bolilor autoimune și bolilor inflamatorii cronice.

 

 

  • Detoxifiant natural

Ceaiul de pătrunjel poate fi folosit și ca diuretic. Acest lucru înseamnă că îl puteți folosi pentru detoxifierea vezicii urinare și a rinichilor.

Diureticele sunt deosebit de utile în eliminarea toxinelor, a apei reținute, a sărurilor și a grăsimilor din organism. Acest lucru reduce stresul asupra rinichilor și poate fi utilizat pentru a susține pierderea în greutate.

Totodată, ceaiul de pătrunjel poate fi utilizat și pentru a menține un ficat sănătos. Vă poate menține ficatul curat de agenți toxici și poate promova funcția de viață sănătoasă.

 

  • Bogat în acid folic

Una dintre componentele cheie din ceaiul de patrunjel este acidul folic. Acidul folic este o vitamină esențială B, despre care se știe că diminuează riscul de defecte ale tubului neural la copii.

Mai mult, acidul folic este cheia pentru menținerea sănătății vaselor de sânge. În organism, acidul folic neutralizează efectele homocisteinei în organism, care este compusul care vă poate deteriora vasele de sânge și vă poate afecta în mod negativ sistemul cardiovascular.

Ameliorează problemele respiratorii

Dacă suferiți de astm sau de orice alte afecțiuni respiratorii, ceaiul de pătrunjel ar putea fi un remediu excelent pe care să îl adăugați la rutina dumneavoastră. Ceaiul de pătrunjel este bogat în betacaroten, care este asociat cu scăderea riscului de astm.

În plus, ceaiul de pătrunjel poate reduce și prezența reziduurilor în plămâni.

 

  • Îmbunătățește circulația și tratează anemia

Un alt aspect cheie al ceaiului de pătrunjel este că este bogat în fier, care este esențial pentru un sistem cardiovascular sănătos și sănătatea sângelui.

Ca atare, consumul de ceai de pătrunjel este o modalitate excelentă de a îmbunătăți circulația sângelui și de a preveni riscurile de anemie. De fapt, un sfert de ceașcă de ceai de pătrunjel este o modalitate ușoară de a vă satisface nevoile zilnice de fier.

În plus, fierul este o componentă importantă în producția de globule roșii sănătoase. Globulele roșii sănătoase promovează circulația sângelui oxigenat la celulele care au nevoie de oxigen și substanțe nutritive pentru reparare.

 

Mai mult, ceaiul de pătrunjel este bogat in vitamina C si calciu. Ambii nutrienți ajută organismul să absoarbă fierul. Drept urmare, problemele dvs. circulatorii sunt mai ușurate.

Ceaiul de pătrunjel reprezintă o combinație puternică de nutrienți, vitamine și antioxidanți importanți. Nu numai că este un plus extraordinar în dieta oricui, dar este și foarte ușor și ieftin de făcut.

Sperăm că acest articol a fost de ajutor pentru a afla numeroasele beneficii ale ceaiului de pătrunjel.