Astăzi, mulți oameni se îndreaptă către o dietă fără gluten datorită numeroaselor beneficii dovedite pe care le poate aduce această dietă. Glutenul, o proteină care se găsește în cereale precum grâul sau orzul, este, de fapt, adesea responsabilă pentru problemele digestive.

Introducerea sorgului în dieta dvs. vă va permite să consumați produse de patiserie la fel de delicioase, însă fară efectele negative care derivă adesea din consumul de gluten.

S-a dovedit că sorgul este un substitut excelent pentru grâu pentru persoanele care sunt fie intolerante, fie decid să se bucure de o dietă fără gluten.

Iată o listă a beneficiilor și nutrienților pe care acest ingredient le poate oferi:

Sorgul este bogat în fibre

Consumul suficient de fibre și satisfacerea nevoii noastre zilnice de aceste substanțe poate fi un factor determinant pentru menținerea unui sistem digestiv sănătos. Cu toate acestea, majoritatea cerealelor și a altor ingrediente pe care tindem să le consumăm sunt incredibil de scăzute în acest compus esențial.

Sorgul este, de fapt, mult mai bogat în fibre decât orzul sau orezul, la fel de delicios și fără gluten. Fiecare porție vă va oferi 12 grame de fibre, ceea ce reprezintă o cantitate și mai mare din aportul zilnic necesar. Poate reduce nu numai riscul de boli digestive grave, ci și scade șansele de obezitate, accidente vasculare cerebrale și diabet.

 

Sorgul este un aliment excelent pentru diabetici

Opus celorlalte tipuri de carbohidrați, sorgul vă poate ajuta să echilibrați nivelul zahărului din sânge.

Cum este posibil acest lucru?

Sorgul este un carbohidrat complex care este digerat natural de corpul nostru, mult mai mult decât cerealele similare.

O combinație a acestei proprietăți incredibile și cantitatea mare de fibre conținute de o porție fac din acest ingredient alegerea  perfectă pentru persoanele cu diabet zaharat sau pentru oricine vrea să piardă în greutate.

 

Sorgul este o sursă de proteine

Proprietățile nutriționale incredibile ale acestor semințe nu se termină cu cantitatea mare de fibre și vitamine conținute, sorgul este, de asemenea, extrem de bogat în proteine!

Doar o ceașcă de sorg este ambalată cu peste 20 de grame de proteine, o cantitate la care visează orice sportiv.

Nu numai că vă va ajuta să va tonifiați, dar va promova și pierderea în greutate și regenerarea celulară.

 

Sorgul conține minerale esențiale

În primul rând, sorgul este extrem de bogat în fier, conținând peste 8 miligrame în fiecare ceașcă. Acest mineral este esențial pentru funcționarea eficientă a hemoglobinei, care este proteina responsabilă de transportul oxigenului prin sânge.

Adăugând aceste cereale în dieta dvs., vă veți putea bucura de o mai bună funcționare a sistemului cardiovascular.

Mai mult, sorgul prezintă cantități extrem de mari de calciu, cupru, zinc, fosfor și potasiu.

Printre unele dintre cele mai exclusive vitamine conținute de acest cereale, este posibil să se găsească cantități mari de vitamine B, care să ajute la construirea celulelor și la regenerare.

 

Sorgul este bogat în antioxidanți

În afară de multe alte minerale și vitamine conținute de această cereală, sorgul este, de asemenea, bogat în antioxidanți. Acești compuși sunt responsabili pentru combaterea radicalilor liberi, protejând și regenerând celulele deteriorate.

Printre beneficiile antioxidanților care au fost dovedite de multe studii, este posibil să experimentați o reducere a inflamației, riscul de cancer și o sănătate mai bună a pielii.

Sorgul prezintă cantități mari de taninuri, antocianine, fitosteroli, policosanoli și acizi fenolici, care sunt substanțe fitochimice importante.

Cu toate că grâul este o cereală mult mai populară, sorgul ar putea ajunge în lumina reflectoarelor în curând. Este ambalat cu o cantitate mare de minerale, vitamine, fibre și proteine, care sunt esențiale pentru bunăstarea noastră generală.

Poate fi adăugat la orice tip de dietă, nu conține gluten și aduce beneficii incredibile sistemului nostru osos, cardiovascular și digestiv.