Este nevoie de vigilență când vine vorba de combaterea dăunătorilor dacă vreți să aveți o recoltă bogată. Neaplicarea unui tratament preventiv și inspectarea ocazională a plantelor este ceea ce duce la infestări care pot fi greu de eradicat și pot chiar distruge plantele complet.

Ați putea încerca să utilizați controale chimice minime pentru a reduce infestările și pentru a vă asigura că acești dăunători nu vă distrug plantele. Dar problema este că substanțele chimice omoară și descurajează insectele benefice, care sunt esențiale pentru sănătatea grădinii dvs.

De exemplu, majoritatea controalelor chimice ucid, de asemenea polenizatorii precum albinele sau elimină alte organisme care servesc la controlul natural al dăunătorilor.

Deși poate fi tentant, nu doriți să recurgeți la utilizarea substanțelor chimice dacă cultivați o grădină organică. Rămâneți fideli convingerilor  organice! Substanțele chimice dăunează mediului și vă contaminează aprovizionarea cu alimente.

Produsele chimice sunt formulate în laboratoare pentru a persista mai mult timp în mediu și sunt văzute ca străine corpului uman. Nu este bine dacă doriți să vă protejați mediul și sănătatea.

 

Eficiența uleiurilor esențiale

Uleiurile esențiale sunt, de departe, unul dintre cele mai bune ingrediente naturale și organice pentru combaterea dăunătorilor și a mucegaiului , pentru a vă asigura că maximizați randamentul recoltei.

Chiar dacă sunt naturale, uleiurile esențiale au proprietăți toxice care descurajează numeroși dăunători obișnuiți care pot face ravagii asupra plantelor.

Cea mai sinergică combinație de uleiuri esențiale pentru grădini include:

Uleiul de cimbru

Uleiul de cimbru are proprietăți care îl fac extrem de eficient ca insecticid și ca fungicid. Este deosebit de toxic pentru acarienii păianjen, scurtându-le durata de viață.

Uleiul de cimbru este, de asemenea, un perturbator endocrin, ceea ce înseamnă că interferează cu hormonii dăunătorilor și poate descuraja depunerea ouălor de către femele.

Dacă aveți o problemă de mucegai în grădina dvs., aveți nevoie de cimbru! Acest ulei esențial puternic este cel mai eficient în prevenirea acestuia, controlând creșterea și germinarea sporilor.

Uleiul de cuișoare

Dacă aveți probleme cu ciupercile, uleiul de cuișoare este măsura dvs. preventivă. Uleiul de cuișoare conține eugenol, o substanță care determină liza celulară la speciile fungice. Ceea ce înseamnă acest lucru este că uleiul de cuișoare descompune membrana exterioară a celulelor, ducând în cele din urmă la moartea organismului.

Eugenolul din uleiul de cuișoare este extrem de toxic pentru unele insecte, ucigându-le în decurs de o oră de la contact, respingând în același timp alte insecte care nu sunt la fel de sensibile la substanță.

Uleiul de usturoi

Mirosul de usturoi respinge o mare varietate de dăunători și acționează și ca un ucigaș de ciuperci.

Prezența lectinelor, un tip de proteină în uleiul de usturoi și a compușilor legați de lectină, de asemenea, interferează cu ciclul reproductiv al multor insecte.

Acești compuși sunt toxici pentru dăunători și pot inhiba hrănirea și depunerea ouălor, afectând în același timp tractul digestiv.

Uleiul de mentă

Uleiul de mentă ajută la respingerea dăunătorilor din grădină, cum ar fi muștele, furnicile, afidele, păianjenii, puricii, viermii tăiați, melcii și gândacii, alungând în același timp animalele precum șoarecii, veverițele și alunițele.

Uleiul de mentă acționează împotriva insectelor în mai multe moduri, cu componenta sa principală, mentolul, făcând cea mai mare parte a muncii.

Mentolul perturbă feromonii insectelor dăunătoare, inhibând împerecherea și reproducerea și este un larvicid eficient pentru unele specii.

Suprimă și ciupercile, dar cercetătorii nu au stabilit încă mecanismul exact responsabil pentru acest efect.

Uleiul de rozmarin

La celălalt capăt al spectrului, uleiul de rozmarin va atrage polenizatori în grădina dvs. pentru a ajuta la fertilizare și reproducerea plantelor.

Rozmarinul este cel mai bine cunoscut pentru proprietățile sale antimicrobiene și fungicide, făcându-l un ingredient cheie în prevenirea și tratarea mucegaiului.