Agricultura ecologică merge înainte și în România. Pe piață apar și vor apărea produse ecologice, esențiale pentru dezvoltarea acestui tip de agricultură. Companiile mari alocă sume importante pentru crearea de produse care să ajute agricultura ecologică, iar fermierii sunt atenți la tot ce apare nou. În acest mod, își fac și planurile pentru extinderea culturilor și pentru înființarea altora.

“Fermele variază foarte mult, ca suprafață, de la câteva hectare, depinde ce pui pe ele, cum sunt fermele pomicole, viticole, suprafețele sunt foarte mici. În agricultura vegetală, cu culturi de câmp, avem suprafețe mici, ale unor producători individuali, care nu au de la câteva hectare, dar și altele de până la câteva mii. Așa că aceasta depinde de interesul pentru o anumită cultură, pentru produsele unei anumite culturi, ale pieței. Când există piață, sunt sigur că vor mări și suprafețele”, a declarat Ion Toncea, Șeful Centrului de cercetare, inovare și transfer tehnologic de la Institutul Fundulea.

Produsele oferite de companiile de input-uri și piața de desfacere sunt cele mai importante elemente ale unei agriculturi ecologice stabile. Fermierii nu pot dezvolta afaceri care să aducă profit dacă nu există un echilibru între acești doi factori. Agro-Est Muntenia are in portofoliu produse pentru fermierii care fac agricultura ecologică. Pentru informații și ofertă pentru acest produse, contactați http://agroest.ro/echipa/