Azotul este una dintre cele mai importante substanțe din agricultură. Fixarea acestui element în sol i-a provocat pe specialiștii marilor firme producătoare de input-uri pentru agricultură. În acest an, Agro-Est Muntenia aduce pe piața din România un produs omologat și pentru agricultura ecologică, un biofertilizant care reprezintă o combinație de două bacterii fixatoare de azot. Este vorba de Amylis, o suspensie lichidă bacteriană cu o concentrație de 109 UFC / ml.

Marea inovație adusă de Amylis este faptul că are două tulpini și, astfel, funcționează în două feluri. Prima tulpină solubilizează fosforul și reduce levigarea azotului, menținându-l la nivelul rădăcinilor, în timp ce a doua sintetizează azotul atmosferic. Efectele sunt vizibile la scurt timp după aplicare. Creșterea utilizării materiei organice din sol, întărirea sistemului radicular, îmbunătățirea procesului de germinație, accelerarea răsăririi, optimizarea asimilării fosforului, a fierului, a magneziului și a borului – sunt doar câteva dintre avantajele folosirii Amylis. În plus, acest produs asigură o dezvoltare sănătoasă a sistemului radicular prin distrugerea florei patogene sau oportuniste din rizosferă.

Specialiștii Agro-Est Muntenia le recomandă fermierilor aplicarea Amylis pe resturile vegetale din câmp, perioadele optime ale zilei fiind dimineața și seara. Mai mult, Amylis poate fi folosit și pe stratul vegetal răsărit. Doza recomandată este de 0.5 litri pe hectar, într-un volum de apă de 200 de litri pe hectar. Amylis se aplică la sol sau prin irigare, picurare sau pulverizare.