Cuprul este un microelement extrem de important prezent în sol. Are un rol esențial în formarea clorofilei, în stabilizarea și lignificarea pereților celulari ai plantelor. Carența de cupru înseamnă o scădere a potențialului de producție, dar și o creștere a probabilității apariției bolilor. Pentru a trece peste această problemã, fermierii din România au o variantă în portofoliul Agro-Est Muntenia. Este vorba de Fixa Cu, un produs cu un conținut de Cupru 120 g / l și Sulf 146 g / l, certificat pentru agricultura ecologică.

Fixa Cu se poate aplica atât la nivelul solului, în doză de 3-5 litri pe hectar, cât și foliar, 2-3 litri pe hectar. Recomandările specialiștilor Agro-Est Muntenia spun că se pot aplica două tratamente între care să se facă o pauză de 10-14 zile. Efectele sunt evidente. Plantele sunt protejate contra unor boli precum bacterioza, mana, arsura bacteriană, rapănul și monilioza. Fixa Cu se aplică pe o plajă largă de culturi. La cerealele păioase se aplică 2 litri pe hectar la desprimăvărare sau 1 litru pe hectar după al doilea internod. Doza este de 2-3 litri pe hectar în cazul pomilor fructiferi, a viței de vie și a cartofilor.

Recomandările Agro-Est Muntenia se leagă și de momentul aplicării acestui produs. Pentru a avea o eficacitate ridicată, Fixa Cu trebuie folosit dimineața sau seara, pentru a se evita temperaturile crescute. Fixa Cu se introduce în rezervorul de aplicare după ce acesta s-a umplut cu jumătate din cantitatea de apă și după ce rezervorul este agitat. La final se adaugă restul de apă. Pentru orice alte detalii, specialiștii Agro-Est Muntenia vă stau la dispoziție, iar alte informații se pot găsi și pe site-ul companiei.

Întreg portofoliul de produse pentru agricultura ecologică de la Agro-Est este disponibil în catalog aici:

Vezi Catalog Agro-Est Muntenia, click aici.