Sfecla de zahăr are o importanță aparte în agricultură. Este o cultură care aduce un profit consistent, are un rol deosebit în rotația culturilor, dar oferă și materie primă pentru produse care sunt folosite în agricultura ecologică. Un astfel de produs este Beet, aflat în portofoliul Agro-Est Muntenia. Beet conține materie organică (52%), aminoacizi (7.8%), potasiu (9.1%), dar și extract humic (31.2%), toate provenind din sfecla de zahăr. Această compoziție ajută plantele să se reface după situațiile de stres prin care trec, fie că este vorba de temperaturi extreme ori fitotoxicitate.

Materia organică și extractul humic din Beet contribuie din plin la dezvoltarea unei plante puternice, iar aminoacizii stimulează creșterea acestora în fazele în care plantele consumă din plin substanțele nutritive din sol. Culturile de porumb, grâu, floarea-soarelui, rapiță, soia, orz, lucernă, dar și pomii fructiferi pot beneficia de avantajele oferite de aplicare Beet.

Fermierii care au pariat pe agricultura ecologică au primit recomandări de aplicare din partea Agro-Est Muntenia. Astfel, doza pentru fertirigare este de 15-20 de litri pe hectar, cu 2-3 aplicări în perioada de vegetație. Pentru aplicarea foliară sunt necesare 2-3 aplicări, la interval de 15 zile.

Doza recomandată pentru legume este de 1.5-2 litri pe hectar, în timp ce la pomii fructiferi se vor utiliza 2.5 litri pe hectar.