Ecobor este un fertilizant foliar certificat ECO, formulat ca şi concentrat lichid de bor, cu un continut de 150 gr/L. Borul joaca un rol important pentru asigurarea unei creşteri normale a plantelor de cultura şi pentru îmbunatatirea unor indici de calitate ai recoltei (conţinutul in ulei la plantele oleaginoase, conţinutul în zahar la sfecla).

Borul mareşte fertilitatea florilor pentru ca stimuleaza producerea de polen şi imbunatateste viabilitatea acestuia.

Deficienţa în bor se manifesta prin: moartea vârfurilor de creştere , care raman pitice, apariţia crapaturilor sau brunificarea tesuturilor in sistemul radicular sau la nivelul tulpinilor.

Ambalaj

Compoziție

  • Bor (B) : 150 g/L, 11%.

Mod de utilizare si doze recomandate

  • Se aplica foliar.
  • Rapita : 3 l/ha. Primul tratament se aplica in faza de patru frunze si al doilea tratament la desprimavarare.
  • Floarea-soarelui : 3 litri/ha, in faza de 6-8 frunze.
  • Capsuni : 2.5 l/ha, 2 tratamente la interval de 15 zile.
  • Radacinoase : 2.5 l/ha, cand plantele au 10 cm inaltime.
  • Fasole, mazare, varza, salata : 2.5 l/ha, 2-3 aplicari, la interval de 15 zile.
  • Sfecla de zahar : 3 l/ha, primul tratament inainte ca plantele sa acopere spatiul dintre randuri. Maxim doua-trei tratamente la interval de 14 zile.
  • Pomi fructiferi : 2.5 litri/ha, cu repetare la 15-20 de zile.

Recomandari de aplicare

Evitati pulverizarea la lumina puternica a soarelui, sau la temperaturi ridicate. Daca este posibil, aplicati seara sau dimineata devreme, mai ales daca temperaturile depasesc 25 grade Celsius.

Umpleti rezervorul de pulverizare cu jumatate din cantitatea necesara de apa si incepeti sa agitati. Agitati bine recipientul si adaugati cantitatea necesara din produs, apoi adaugati restul de apa. Dupa pulverizare, curatati si clatiti echipamentul.

Compatibilitate

A nu se amesteca cu produse pe baza de fosfati sau sulfiti.

Cititi intotdeauna etichetele produsului si urmati in permanenta instructiunile producatorului. Cand combinati cu alte produse, intotdeauna adaugati acest produs ultimul dar faceti si un test de compatibilitate. Daca exista vreo indoiala, consultati producatorul sau distribuitorul.

Produs permis pentru a fi utilizat in agricultura ecologica, in conformitate cu Regulamentul CE 834 / 2007. Produs certificat.