2020 nu le-a adus prea multe bucurii fermierilor, până acum. Iarna a fost blândă, fără zăpadă, primăvara a fost secetoasă. Chiar dacă precipitațiile isi fac simțită prezența, plantele suferă și au nevoie de ajutor pentru a beneficia de elementele nutritive care să le permită realizarea unor producții importante.
Fertilizanții foliari reprezintă o soluție și în agricultura ecologică.
Agro-Est Muntenia a dezvoltat un portofoliu de fertilizanți foliari, din care fermierii pot alege. Algele reprezintă sursa mai multor produse destinate agriculturii ecologice. Extractul de Ecklonia Maxima stă la baza fertilizantului Ecklomar, care le oferă plantelor toate elementele necesare pentru ca fermierul să nu își facă griji pentru recoltă.
DOZĂ RECOMANDATĂ ECKLOMAR
2-3 LITRI / HA LA TOATE CULTURILE, APLICAREA FĂCÂNDU-SE DIMINEAȚA DEVREME SAU SEARA, PENTRU A EVITA TEMPERATURILE MAI MARI DE 25 DE GRADE
Ascophyllum Nodosum, o specie de alge brune din Bretania, a reprezentat punctul de pornire în dezvoltarea a doi fertilizanți foliari pentru agricultura ecologică: Alcygol B2M și Alcygol Z2M. Cele două produse au în comun magneziul, sulful și manganul. Dincolo de asta, Alcygol B2M conține și bor, iar Alcygol Z2M zinc. Ambele stimulează dezvoltarea rapidă a plantelor, cresc calitatea nutrițională a recoltelor și favorizează un sistem radicular solid.
DOZE RECOMANDATE ALCYGOL B2M
CEREALE PĂIOASE – 2 LITRI / HA – PRIMĂVARA DEVREME SAU ÎN FAZA DE BURDUF
RAPIȚĂ – 2.5 LITRI / HA – LA ÎNCEPUTUL ALUNGIRII TULPINII
VIȚĂ DE VIE – 3 LITRI / HA – ÎNAINTE ȘI DUPĂ ÎNFLORIRE
POMI FRUCTIFERI – 3 LITRI / HA – ÎNAINTE, DUPĂ ÎNFLORIRE ȘI LA FORMAREA FRUCTELOR
LEGUME – 3-4 LITRI / HA, DUPĂ TRANSPLANTARE / RĂSĂRIRE ȘI DUPĂ FORMAREA FRUCTELOR
Borul este un element important în portofoliul Agro-Est Muntenia. De ce? Prezența borului asigură creșterea normală a plantelor și îmbunătățește indicii de calitate, precum conținutul în ulei sau în zahăr. Fertilizantul foliar Rombi Boro are 15% bor. Concentrația de bor din Ecobor este de 11%. Ambii elimină deficiențele de bor din plantă, care se manifestă prin moartea vârfurilor de creștere, apariția crăpăturilor sau brunificarea țesuturilor la rădăcini și tulpini.
DOZE RECOMANDATE ECOBOR
RĂDĂCINOASE, POMI FRUCTIFERI, FASOLE, MAZĂRE, VARZĂ, SALATĂ, CĂPȘUNI: 2.5 LITRI / HA
RAPIȚĂ, FLOAREA-SOARELUI, SFECLĂ DE ZAHĂR: 3 LITRI / HA
Calciul ajută mult fermierii, prin întărirea rezistenței pereților celulari ai plantelor. Agro-Est Muntenia deține un fertilizant foliar pe bază de calciu – Lithovit B. Acesta mai conține magneziu, mangan, bor, siliciu și fier. Acest cocktail crește nivelul fotosintezei, duce la o creștere accelerată a plantelor, la randamente mai bune ale culturilor și oferă o toleranță mai bună la îngheț și secetă.
DOZE RECOMANDATE LITHOVIT B
FASOLE, MAZĂRE, VARZĂ, SALATĂ: 1 KG / HA – ÎNAINTEA PERIOADEI DE ÎNFLORIT
SOIA, POMI FRUCTIFERI, VIȚĂ DE VIE: 1 KG / HA – ÎNAINTEA PERIOADEI DE ÎNFLORIT
RAPIȚĂ: 1-1.5 KG / HA – ÎNAINTEA PERIOADEI DE ÎNFLORIT
FLOAREA-SOARELUI: 1-1.5 KG / HA – ÎN FAZA DE FORMARE A CALATIDIULUI
Dezvoltarea sistemului radicular și a foliajului reprezintă atuurile fertilizantului foliar Beet, obținut din sfeclă de zahăr. Beet conține 52% materie organică naturală și 31.2% extract humic, la care se adaugă potasiu, fosfor, azot și aminoacizi liberi. Beet ajută plantele să-și revină repede după perioadele de stres, prin îmbunătățirea construcției unei plante bine dezvoltate.
APLICARE BEET
PRIN FERTIRIGARE: 15-20 LITRI / HA – MAXIMUM DOUĂ APLICĂRI
FOLIAR: 1.5-2 LITRI / HA LA LEGUME (2-3 APLICĂRI LA INTERVAL DE 15 ZILE) ȘI 2.5 LITRI / HA LA POMI FRUCTIFERI
LA SOL: 40-80 LITRI / HA
Pe site-ul www.agroest.ro puteți găsi informații despre întreg portofoliul de produse destinate agriculturii ecologice. În plus, descoperiți și datele de contact ale reprezentanților zonali ai Agro-Est Muntenia, care vă pot oferi repede răspunsuri la toate întrebările pe care le aveți.
https://youtu.be/ZJAU5UVpIWw