Beet este un extract natural de sfecla de zahar, foarte concentrat, care stimulează simultan dezvoltarea foliajului şi a sistemului radicular. Se remarcă prin conţinutul foarte ridicat in materie organică, aminoacizi, potasiu de origine vegetală şi extract humic.

Spre deosebire de alţi fertilizanţi la care potasiul este adăugat ca sare, în acest produs TOATE componentele, inclusiv potasiul, provin din plante şi sunt extrase prin metode fizice care îl certifică pentru agricultura organică sau biologică.

Beet îmbunătăţeşte substanţial construcţia unei plante bine dezvoltate şi ajută plantele să se refacă după situaţii de stres cauzate de factori – precum temperaturile extreme, seceta sau fitotoxicitatea.

Efectul celor trei componente de bază este o calitate de excepţie a legumelor şi fructelor, coloraţia uniformă şi intensă, dar şi greutatea mai mare a acestora. Beet păstrează o relație N / K2O de 1,5 / 8, pentru a nu favoriza apariția bolilor. Cu toate acestea, conținutul său în aminoacizi stimulează în același timp dezvoltarea puternică a plantei.

Beet poate fi utilizat foliar, prin fertigare sau pentru aplicarea la sol.

Compoziție w/v

 • Materie organica naturala : 52%.
 • K2O : 9.1%.
 • P2O5 : 0.91%.
 • Extract humic : 31.2%.
 • Azot (N) : 1.95%.
 • Aminoacizi liberi : 7.8%.
 • Ph 6.5, densitate 1.3 g/cc.

Mod de utilizare si doze recomandate

 • Doza va fi corelată cu strategia generală de fertilizare, ţinându-se cont de necesitatea unei fertilizări suplimentare.
 • Aplicare prin fertigare : la culturile horticole (legume, pomi fructiferi) : 15-20 l/ha, maxim doua aplicari.
 • Aplicare foliară: pentru pomi fructiferi 2.5 l/ha/ aplicare. Se efectuează 2-3 aplicări la interval de 15 zile. Pentru legume, doza este de 1.5-2.0 litri/ha, in funcţie de necesarul de potasiu. Se efectuează 2-3 aplicari pre- şi postflorale, la interval de 15 zile între ele.
 • Aplicare la sol : 40-80 l/ha.

Recomandari de aplicare

Evitati pulverizarea la lumina puternica a soarelui, sau la temperaturi ridicate. Daca este posibil, aplicati seara sau dimineata devreme, mai ales daca temperaturile depasesc 25 grade Celsius.

A nu se aplica foliar in timpul perioadelor de inflorit.

Umpleti rezervorul de pulverizare cu jumatate din cantitatea necesara de apa si incepeti sa agitati. Agitati bine recipientul si adaugati cantitatea necesara din produs, apoi adaugati restul de apa.

Dupa pulverizare, curatati si clatiti echipamentul.

Compatibilitate

Beet nu se amesteca cu produse pe baza de fosfiti, cupru sau sulf.

Cititi intotdeauna etichetele produsului si urmati in permanenta instructiunile producatorului.

Cand combinati cu alte produse, intotdeauna adaugati acest produs ultimul dar faceti si un test de compatibilitate.

Daca exista vreo indoiala, consultati producatorul sau distribuitorul.

Produs permis pentru a fi utilizat in agricultura ecologica, in conformitate cu Regulamentul CE 834 / 2007. Produs certificat InterEco.

Citeşte şi: