Tratamentele cu substanțe cu efect biostimulator pentru agricultura ecologică au intrat deja în rutina agricultorilor români. Calendarul unui an agricol include, fără doar și poate, această etapă importantă, care ajută culturile să treacă peste perioadele cu stres intens. Seceta, umiditatea excesivă, diferențele mari de temperaturi dintre zi și noapte – toate acestea afectează calitatea și valoarea cantitativă a producțiilor fermierilor din țara noastră.

Agro-Est Muntenia a ținut cont de dorințele agricultorilor și comercializează biostimulatori cu formulă lichidă. Ecklomar, ultimul produs intrat în portofoliul companiei cu capital 100% românesc, are un punct-forte: extractul de alge de mare din Ecklonia maxima, în doză de 92%. Ecklomar se comercializează la ambalaje de 5 sau 20 de litri. Culturile pe care se poate folosi sunt grâul, orzul, floarea-soarelui, lucerna, vița de vie, rapița, pomii fructiferi și porumbul, cu doze între 1.5 și 3 litri pe hectar.

Pentru agricultori, cea mai avantajoasă formă a produselor cu efect biostimulator este cea lichidă. De ce? Pentru că se aplică și cel mai ușor. Nu este nevoie de investiții, ci se pot folosi utilajele din dotare, adică met-urile și diuzele aferente. Sunt și câteva aspecte de care trebuie ținut cont la faza de aplicare a biostimulatorilor. Astfel, această acțiune trebuie efectuată în zile în care nu plouă și, de preferat, cu mult soare. În plus, o zi fără vânt este de preferat, deoarece dispare riscul ca produsul să nu ajungă pe plante.

Ecklomar poate fi comandat de la reprezentații zonali Agro-Est Muntenia. Lista agenților de vânzare poate fi gasită aici:
http://agroest.ro/echipa/