Studiile făcute recent au arătat că este de o importanță deosebită plasarea fermelor ecologice, pentru ca dezvoltarea acestora să aducă și profit. S-au găsit câteva elemente care, explicate statistic, au conturat o imagine a acestui tip de agricultură. Astfel, fermele eco sunt așezate, în mare parte, în zone cu un climat favorabil, cu un sol fertil, dar și cu condiții socio-economice pozitive.
Zonele cu o densitate ridicată a populației atrag agricultorii care vor să vândă produse ECO. Nu doar numărul posibilor clienți este important, ci și accesul acestora la magazinele care vând produse obținute prin procese curate. Din punct de vedere al climei, zonele preferate sunt cele cu un nivel ridicat de precipitații, cu temperaturi mai mari și cu o evapotranspirație mică. Este și normal. În acest fel, intervențiile omului asupra culturilor este minimă. Suprafețele cu surse de apă sunt foarte căutate, pentru a beneficia de irigații. Și solul influențează alegerea agricultorilor de a deschide ferme ecologice. Se caută cu un pH mai mare și cu un conținut mai ridicat de materie organică și nisip.
În general, fermele ecologice se grupează în mod aproape egal în diferitele zone ale țărilor în care s-au înființat. Există însă și două mari excepții: Argentina și Australia. Aproape 1800 de fermieri din cele două țări sunt „împrăștiați” pe mai mult de 9200 de kilometri pătrați de pământ. Ca o comparație, în Slovenia sunt mai bine de 3000 de agricultori care lucrează 0.8% din suprafața ocupată de fermele ecologice în Argentina și Australia.