Comisia Europeană și-a lansat Codul de conduită cu privire la practicile responsabile de producție și comercializare a alimentelor.

Codul face parte din Acordul Verde European și strategia „Farm to Fork” care ar trebui să conducă la un lanț alimentar neutru din punct de vedere al emisiilor până în 2050.

În cadrul lansării, codul a fost semnat de 65 de producători, retaileri și organizații sectoriale.  Printre acestea se numără AB InBev, Ahold Delhaize, Carrefour, Colruyt Group, Nestlé, Mondelez, PepsiCo, Danone și Unilever.

Ei fac apel la colegii lor din sector să li se alăture.

Semnatarii își asumă angajamente în domeniul sustenabilității, sănătății și condițiilor sociale.

Scopul este de a face alegerile alimentare sustenabile și sănătoase mai accesibile tuturor.

Aceasta include promovarea consumului de legume, fructe și leguminoase, atenția asupra bunăstării animalelor, îmbunătățirea compoziției nutriționale a produselor și furnizarea informațiilor transparente către consumatori. Pierderile alimentare și risipa sunt, de asemenea, abordate.