Între a vrea și a putea e diferență mare. Așa este că ați mai auzit acest dicton? Este și adevărat și se aplică și în cazul agriculturii ecologice. Sunt destui români care ar încerca să lucreze pământul în cele mai curate condiții, pentru a obține produse cu eticheta ECO. Nu este însă ușor pentru un novice să ajungă să-și construiască o afacere din care să trăiască. Nu toată lumea care intră în agricultură a terminat o facultate în domeniu, astfel că sunt cursuri care ajută.
Să fii autodidact este un lucru admirabil, dar agricultura ecologică implică foarte multe informații catre trebuie asimilate într-un timp scurt. Cursurile de agricultură ecologică sunt un sprijin important. Sunt structurate – e poate cel mai important lucru. Fiecare ramură a acestui tip de agricultură se ia și se analizează. Diferențele dintre agricultura ecologică și cea tradițională, condițiile de certificare, menținerea acesteia, costul certificării, perioada de conversie, metodele prin care fermierii sunt ajutați, culturile cele mai profitabile – sunt doar câteva din capitolele care cuprind multe întrebări și, mai ales răspunsuri destinate celor care vor să fie prietenoși cu mediul înconjurător.
Marketingul promovarea produselor care ies din fermele ecologice poate asigura profitul afacerii. Cursurile oferă și astfel de informații, sfaturi, însă un alt mijloc potrivit pentru a construi un plan de marketing corect este reprezentat de discuțiile și vizitele la un fermier cu ani buni în spate în acest domeniu. O vizită în câmp și un sfat de la un agricultor cu o afacere care merge ca pe roate pot face minuni în acest domeniu.