Creatorii de modă se adaptează trendului ecologic. Hainele lor sunt organice, iar dacă există totuși poliester, ei bine, acela este reciclat.

Iubitorii de ecologic merg până la capăt! Nu doar că aleg mâncărurile bio și eco, ci aleg și hainele organice. Noi mărci de modă apar în fiecare zi și multe dintre ele au grijă să aibă o serie dedicată doar împătimiților de ecologie. Sunt și magazine și case de modă cu tradiție care au ales același drum: eco.

Dacă v-ați propus să vă schimbați garderoba și vă tentează să fiți cât mai ecologici, este posibil. Multe firme oferă cel mai bun compromis între stil, calitate și angajament față de mediu. Potrivit unui Standard Textil Organic (GOT), hainele trebuie să conțină materiale durabile, cum ar fi bumbac organic, sau lână organică.

Etichetele regăsite pe haine sunt cele care arată cel mai rapid modul în care s-au fabricat produsele. Pe unele lucruri, regăsim date care arată că producătorul este membru al Asociației Solului, de exemplu. Sau că majoritatea dintre produsele folosite sunt vegane și că pentru producția lor nu s-a folosit deloc.. cruzimea.

Alte companii promovează și spun că prin cumpărarea produselor de îmbrăcăminte ecologice, banii vor ajunge la asociații care se luptă pentru refacerea pădurile tropicale naturale și diferitelor ecosisteme.

Mai mult, unele haine sunt realizate chiar și din PET-uri reciclate. Sau fibrele de celuloză sunt derivate din pulpa de lemn printr-un sistem unic, care reciclează aproape 100% din solvent într-un proces cu buclă închisă.

Peste 60 de branduri s-au dezvoltat în direcția ecologică. Și ca să protejeze și mai bine mediul înconjurător, unele dintre ele comercializează produsele obținute doar pe teritoriul țării în care există producția.