Cei mai mulți dintre noi alegem de unde să cumpărăm mâncare, ce fel de produse să consumăm, care sunt cele care ne sunt potrivite, sănătoase și aduc aportul necesar de energie. Studiile ne-au alertat însă asupra dezastrelor pe care expunerea la pesticide le poate provoca asupra sănătății. De ce sunt ignorate în mod constant aceste riscuri?

Agricultorii americani folosesc aproximativ un miliard de kilograme de substanțe chimice pe culturi în fiecare an, inclusiv pe fructele și legumele pe care părinții le oferă copiilor lor ca hrană. Deși agențiile guvernamentale precum FDA sunt însărcinate să se asigure că astfel de substanțe chimice nu pun oamenii în pericol, nu monitorizează riscurile pentru lucrătorii din fermă și femeile însărcinate și copiii care locuiesc în apropierea fermelor.

De exemplu, USDA și FDA urmăresc reziduurile de pesticide privind fiecare produs chimic individual pentru a vedea dacă depășește standardele de siguranță. Acest lucru nu oferă o imagine reală, deoarece pe culturi sunt pulverizate de obicei mai multe substanțe chimice pe tot parcursul sezonului de creștere. Pericolele unor pesticide urcă dramatic când sunt amestecate cu alte substanțe chimice.

De exemplu, căpșunele, spanacul și kale sunt în vârf de listă când vine vorba de încărcare cu pesticide.

Chiar și dozele mici sunt suficiente pentru a provoca rău copiilor și este deosebit de riscant atunci cand cei mici se află în stadii de dezvoltare. Multe dintre aceste probleme nu sunt evidente decât ani mai târziu, când apar îmbolnăvirile.

Peste 90 la sută dintre noi avem urme de poluare în corp, iar mare parte provine de la legume și fructe cultivate convențional.

În plus, lucrătorii din fermă pot găsi urme de pestcide chiar în casele lor, pe încălțăminte și haine. Acestea ajung în praful de pe podea și pe alte suprafețe unde se joacă bebelușii și copiii.

Studiile arată că, tinerii care trăiesc la ferme sunt expuși unei cantități mai mari de pesticide decât consumatorii.

Sănătatea ta este în mâinile tale

Tratarea culturilor cu produse ecolgice și cultivarea de câmpuri ecologice, de produse organice, ar putea fi un pas spre o viață mai sănătoasă. Indiferent de tipul de fructe și legume cumpărate, asigurați-vă că le spălați înainte de a le consuma.