Este mare disperarea în rândul legumicultorilor. Coronavirus și restricţiile guvernamentale au lăsat piețele pustii, iar fermierii care până nu demult vindeau în en-gros se plâng că nu mai au puncte de desfacere.

Fermierii nu știu unde vor mai vinde sau dacă vor mai vinde, deoarece lumea stă în casă și nu mai au acces la punctele de desfacere ale producătorilor de legume.

La Vidra spre exemplu este unul dintre principalii furnizori de legume ai capitalei. Peste 90% dintre locuitorii săi sunt fermieri și obișnuiesc să-și vândă marfa en-gros, în piețele de profil ale Bucureștiului. Asociația lor face apel la Guvern să-i sprijine cu puncte speciale de desfacere.

Fermierii susțin că cea mai gravă problemă este punctul de desfacere, deoarece clienții lor nu erau doar din București, ci veneau din toată țară și cumpărau cantități pentru Suceava, Vaslui, Iași sau Sibiu.

Până la ajutoarele guvernamentale, primăria Vidra a făcut un grup pe facebook și îi îndeamnă pe oameni să învețe să-și vândă produsele prin intermediul internetului. Marian Tudor, primarul din Vidra, susține că a creat un cont pe facebook care se numește Aprozarul de Vidra, unde fiecare producător de legume poate să-și expună marfa, iar cumpărătorul poate să-și aleagă de acolo marfa și cantitatea dorită. Însă problema rămâne tot modul de transportare a mărfii, firmele de curierat nefiind luate în calculul Aprozarului de Vidra