Lecție de omenie a fost dată de doi comercianți într-o piață din Cluj-Napoca. Cei doi comercianți pun zilnic pe tarabe, în lădițe, fructe și legume pe care le oferă gratuit doritorilor.

„Când e ceva ce nu se mai poate vinde propriu-zis pe stand, le punem acolo și chiar au succes, oamenii chiar își iau de acolo. La ora 9 dimineața nu mai este nimic. Până la urmă, de ce nu?! Dar din dar se face Rai. Fiind concurența foarte mare aici în piaţă, cu foarte mulţi comercianţi care vând fructe şi legume, îi destul de greu să vinzi produsele care sunt trecute, adică care nu-s aspectuoase şi până la urmă decât să le arunci, na, sunt oameni care se bucură”, a declarat Lucian Dodea, unul dintre comercianți.

Este cunoscut faptul că marfa de pe tarabele din piețe nu se poate vinde integral. Din păcate, ceea ce rămâne nevândut este de regulă aruncat. Tocmai din acest motiv, cei doi comercianți clujeni s-au gândit să nu mai aștepte până fructele și legumele nevândute se strică și trebuie aruncate. Soluția găsită pentru această problemă a fost o parte din tarabă dedicată lădițelor cu fructe și legume prea coapte sau cu imperfecțiuni, care sunt oferite gratuit.

Pensionarii și persoanele nu și-ar fi permis câteva grame de fructe sau legume, au îmbrățișat ideea și s-au servit cu alimentele gratuite.