Industria agriculturii este în creștere, împreună cu adoptarea din ce în ce mai mare a practicilor agricole ecologice, care reprezintă factorul cheie al determinării creșterii.

În acest moment agricultura la nivel global este industria care încă funcționează la parametrii normali, însă există o piață la nivel golal, a cărei creșteri se preconizează a fi în următoarea perioadă.

Piața globală a protecției și nutriției culturilor este în prezent martorul unei creșteri. Cei care activează în acest sector, așteptă cu nerăbdare realizarea previziunilor făcute în urma studiilor care văd o extindere cu aproximativ 5% în perioada 2020-2025.

Datorită creșterii orietărilor pentru agricultura sustenabilă, sănătatea solului și siguranța mediului, practicile agricole sunt din ce în ce mai folosite, totodată și gunoiul organic, care îmbunătățește fertilitatea solului și sănătatea plantelor. Mai mult, creșterea gradului de conștientizare a consumatorilor cu privire la efectele adverse ale îngrășămintelor și pesticidelor sintetizate chimic oferă, de asemenea, un impuls creșterii industriei ecologice.

Se cunoaște că aditivii artificiali cauzează dezechilibrul microbian, poluarea solului, și reducerea nivelului agenților de biocontrol din sol.  Drept urmare, există o preferință din ce în ce mai mare pentru cei care activează în sectorul protecției și nutriției culturilor agricole care oferă protecție naturală plantelor și solului.  În plus, creșterea cererii de hrană ca urmare a creșterii populației, împreună cu disponibilitatea limitată a terenurilor cultivabile, este un alt factor care favorizează creșterea pieței.

Sursa: prnewswire.com