Managerul Institutului de Boli Infecţioase “Matei Balş”, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, susține că agricultorii trebuie să continue cu distribuția de alimente și legume în magazine. Dintre cei care se vor expune și care vor continua munca în agricultură, s-ar putea să fie și unii care să se îmbolnăvească de coronavirus, însă nu este cazul unei panici, a spus profesorul Streinu-Cercel în cadrul unei emisiuni televizate.

Cei care ar putea fi contaminați cu Coronavirus și care s-ar putea îmbolnăvi, ar putea face o formă ușoară. De aceea, tinerii din domeniul agriculturii ar trebui să continue să își facă datoria față de populație, spune Streinu- Cercel, magazinele să fie aprovizionate cu alimente, fructe și legume, iar mersul pe stradă să fie limitat.

Expuși unei forme mai grave a virusului ar fi persoanele de peste 70 de ani.

”Noi am pus câteva lucruri în discuție și anume ca persoanele cu vârste de peste 70 de ani să rămână la domiciliu și autoritățile locale să le procure alimente sau medicamente, sau dacă au aproape membri familiei, o vor face ei. Acest virus va ataca foarte probabil categoriile de vârstnici.”, a mai spus Streinu-Cercel.