1. Un gust unic

Cu certitudine, produsele organice au marele avantaj al gustului unic pe care fiecare producator in parte il poate oferi prin metodele proprii de conservare. Spre exemplu, o afumãtoare poate fi calea cea mai simplã pentru orice fermier pentru a pãstra carnea şi lactatele pentru o perioadã mai lungã de timp şi pentru a le da o aromã specialã. Cu câteva instrucţiuni pentru construirea unei afumãtoare, orice gospodar poate apela la aceastã metodã excelentã pentru a obţine un produs mai gustos, mai arãtos, dar şi mai puţin expus la alterare.

 

  1. Piata produselor bio, o oportunitate pentru orice fermier

 

Potrivit Ziarului Financiar, piata produselor bio din Romania s-a ridicat, in 2017, la peste 250 de milioane de euro, 80% din productie mergand in principal spre export. Pentru orice fermier român, piaţa produselor bio poate fi un pas bun spre dezvoltare. Mai mult, produsele bio pentru consum propriu pot fi o abordare mai sanatoasã in privinţa alimentaţiei.

 

  1. Hrana bogatã in nutrienţi de calitate

 

Potrivit unui studiu realizat in anul 2008, mâncarea bio este mult mai bogatã in nutrienţi de calitate, spre deosebire de cea produsã pentru consumul in masã şi acest lucru in principal datoritã faptului cã alimentele bio nu sunt la fel de procesate.

 

  1. E o investiţie profitabilã pe termen lung

 

Deşi paşii de inceput pot fi destul de costisitori in producţia alimentelor bio, pe termen lung aceasta investiţie poate deveni profitabilã pentru un producator din România. Piaţa de export este deschisã produselor romaneşti de calitate, iar o afacere cu produse bio se poate transforma rapid intr-un succes financiar. Mai mult, un astfel de business poate ajuta enorm şi comunitatea localã, printr-o infuzie mai mare de capital din exterior, pentru o producţie mai mare.

 

  1. Mâncare curatã, fãrã chimicale

 

Alimentele bio au un efect benefic şi in privinţa consumului propriu, atunci cand vorbim despre o gospodarie micã. Eliminarea pesticidelor, ierbicidelor şi hormonilor de creştere din procesul de producţie al alimentelor bio va face diferenţa intotdeauna in privinţa calitãţii mâncãrurilor.

 

  1. Fãrã un impact negativ asupra mediului inconjurator

 

Producţia alimentelor bio implicã şi un proces tehnologic mai simplu, fãrã sã dãuneze mediului inconjurator, aceste produse nefiind expuse in niciun moment iradierii.

Pentru un fermier, alimentele bio pot deveni o sursã extraordinara de hranã de calitate pentru gospodãrie, dar şi pentru comunitatea localã, şi o potenţialã afacere care poate aduce mai multã prosperitate mediului şi regiunii.