Data viitoare când decideți să deschideți o sticlă, lăsați știința să vă ajute.  Realizat prin zdrobirea și fermentarea strugurilor de culoare închisă, vinul roșu a fost studiat de mulți ani și se crede că are o mulțime de beneficii pentru sănătate (atunci când este consumat cu moderație, desigur). 

Am descompus unele dintre potențialele beneficii ale vinului roșu, inclusiv cele mai recente cercetări și tot ceea ce ar trebui să știți înainte de a obține mai mult vin.

Poate proteja inima: vinul roșu poate avea mai multe efecte cardio-protectoare, iar o recenzie recentă a relevat faptul că a bea vin roșu a fost legat de un risc mai mic de a dezvolta boli de inimă.

Poate combate inflamația: Cercetările sugerează că compușii fenolici din vinul roșu prezintă proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.  Nu numai că cercetarea sugerează că consumul de vin roșu poate reduce rezistența la insulină, dar poate reduce și stresul oxidativ.

Poate susține longevitatea: Cercetările sugerează că este posibil să se consolideze efectul vinului cu o dietă echilibrată care accentuează alimentele bogate în nutrienți, ambalate cu fibre dietetice, vitamine și minerale (similare cu dieta mediteraneană).

Poate îmbunătăți starea de spirit: Studiile au legat aportul moderat de alcool la o stare de spirit mai bună.  Un studiu din 2014 a arătat că persoanele care aveau un pahar de vin într-un mediu neplăcut au experimentat același nivel de îmbunătățire a stării de spirit ca și persoanele care s-au înghețat într-un mediu mai plăcut.

 

Dezavantaje potențiale ale consumului de vin roșu

American Heart Society avertizează că, deși consumul moderat de vin roșu poate avea beneficii pentru sănătate, consumul excesiv poate fi în detrimentul sănătății.  Leziunile hepatice, obezitatea, anumite tipuri de cancer, accident vascular cerebral, cardiomiopatie, sunt doar câteva dintre problemele la care poate genera consumul excesiv.  Institutul American pentru Cercetarea Cancerului spune că, cu cât este consumat mai puțin alcool, cu atât riscul de cancer este mai mic.