Prima lunã de varã este un prilej numai bun de a sta mai mult timp in grãdina. Sunt cateva legume care, cultivate in iunie, vor creste destul de repede şi vor putea fi recoltate in lunile urmãtoare.

Haideti sã vedem cateva dintre ele.

Morcovul – consumat fiert sau crud, este benefic pentru organism, pentru cã are un continut mare de vitamine. Poate fi cultivat pânã în iunie, iar solul pe care este pus trebuie sã fie bine drenat. Distanţa dintre plantele rasarite trebuie sã fie de 3-5 centimetri.

Salata verde – o minunãţie în farfurie. Conţine fier, potasiu, vitaminele A, C si K şi fibre şi are rol de detoxifiere. Cultivatã în iunie, poate fi recoltatã în august.

Mazãrea – are nevoie de sol afânat la semãnat şi poate fi culeasã în septembrie, dacã este pusã în pãmânt în iunie.

Ridichea – creşte repede, nu consumã mult spaţiu, dar are nevoie de apã, deoarece este sensibilã la temperaturi mari. In august şi septembrie o puteţi consuma deja din gradina proprie.

Varza – rãsadurile pot fi plantate cand sunt în faza de 5-6 frunze. In iunie se plateaza varza de toamnã sau cea rosie, pentru ca recoltatul sã se faca intre august şi octombrie. Varza este excelenta pentru organism, datoritã conţinutului de vitamine ş antioxidanţi.