Ministerul Agriculturii a anunțat că va investi peste 6 miliarde de euro pentru irigatii, desecare, drenaj si prevenirea eroziunii. În dezbateri pentru acest Plan Național de Investiții și Relansare Economică au intrat repreyentanți din mediul asociativ, mediul patronal, sindicatele din agricultura si industrie alimentară.

”…Noi ne-am propus ca in acest plan de relansare sa utilizam sume care nu sunt neaparat destinate si nu sunt in PNS. Vrem ca banii din PNS sa fie exclusiv pentru platile directe si pentru fermieri si cei din industria alimentara”, a precizat Adrian Oros.

Potrivit ministrului agriculturii, investițiile mari sunt necesare în infrastructură, deci în irigatii, infrastructura de desecare si drenaj si în cea de prevenire a eroziunii solului, unde nu s-au facut investitii mari in ultimii 30 de ani.
”Am avut discutii cu premierul si cu ministrul Fondurilor Europene, ca o suma consistenta din Programul pentru cresterea rezilientei sa fie dedicata acestor programe de investitii, si probabil vor fi 6 – 6,5 miliarde de euro”, a mai spus ministrul.
Potrivit Ministerului Agriculturii, pentru infrastructura de irigatii vor fi alocate 3,4 miliarde de euro, iar pentru reabilitarea infrastructurii de desecare si drenaj aproximativ 1,1 miliarde de euro.