Cireşele de mai întârzie să se coacă, iar cele care au ieșit deja pe piață costă aproape cât un gram de aur. Unele livezi sunt compromise de ploi şi grindină, spun agricultorii. Iar în zonele înalte de munte, au fost precipitații sub formă de ninsoare, iar temperaturile au scăzut considerabil.
În pieţele din Bucureşti au apărut primele cireşe. Fructele sunt importate din Grecia, și sunt cele mai scumpe fructe de pe tarabe. În unele piețe, un kilogram de cireșe costa cat opt kilograme de carne de porc.
Agricultorii români din zonele de deal și munte au alte temeri legate de vreme. În aceste zile, regimul termic este caracterizat de valori mai coborâte decât cele specifice perioadei în cea mai mare parte a țării. Cerul are înnorări temporare și local ploua, în general slab, în regiunile centrale, estice și sud-estice și izolat în rest.
În zona Făgăraș- Brașov, pe crestele muntelui a nins, iar temperaturile minine au ajuns la – 26 de grade, la Vârful Omu, și -21, la Bâlea Lac. Schimbarea s-a simțit în toată depresiunea Brașovului și în Transilvania. Dacă zile la rând, temperaturile au fost de primăvară, de până la 20 de grade, după valul de frig și ninsoare, temperatura a coborât brusc până la 5-7 grade, pe timp de zi, și aproape de 0 grade, noaptea.
De duminică, meterologii anunță temperaturi de iunie, de 17-22 de grade în aproape toată țara.