Viața ecologică este un proces de protejare a resurselor utilizate de om, cu scopul de a reutiliza materialele deja procesate și existente. Reutilizarea are scopul de a oferi ocazia generațiilor următoare de a se bucura de resursele naturale ale Pământului. Totodată este o încercare de a proteja resursele prin modificarea metodelor de transport, a consumului de energie, a consumului de apă, etc.

Poluarea apei, contaminarea solului, poluarea aerului, eliminarea deșeurilor, conservarea resurselor, protecția faunei sălbatice sunt provocările majore ale mediului.Reducerea efectelor dăunătoare este rezultatul natural al vieții durabile.

Când vine vorba de sustenabilitate, fiecare individ are un rol de jucat.  Orice individ poate adopta un stil de viață verde.

Iată câteva sfaturi pentru o viață verde care pot ajuta la crearea unui mediu sănătos pentru omenire, dar și pentru mediul natural.

  • Reducerea consumului, și reciclarea sunt pilonii de bază ai veții durabile

Reciclarea produselor considerate deșeuri – Transformarea unei pungi de plastic într-o căptușeală sau o sticlă de plastic într-un propagator de semințe sau o coajă de nucă de cocos într-un vas de mâncare

  • Produse organice destinate pentru compost – A face compost pentru grădina este un mod ușor de a adăuga nutrienți în solul, reducând, de asemenea, deșeurile vegetale
  • Reutilizarea apei – Apa este o resursă neprețuită, dar finită. Recolatrea apei de ploaie pentru irigarea ulterioară a grădinii constituie parte a procesului de viață verde, dar și o activitate liniștită și relaxantă
  • Regândirea apei îmbuteliată – Sticlele de apă din plastic durează mii de ani pentru a se descompune. Cel mai sănătos și sustenabil mod de hidratare este achiziția unui recipient refolosibil și consumul de apă purificată.
  • Evitarea pungilor de plastic și utilizarea unor pungi pe bază de material textil, iuta sau bumbac, care sunt biodegradabile și reutilizabile.

Viața durabilă nu este o sarcină improbabilă.  Lucrurile simple, cum ar fi plantarea unui copac, pot face o diferență semnificativă.