Semnătura fermierului este obligatorie pe cererea unică de la APIA. Anunțul a fost făcut de către conducerea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Filiala Județeană Satu Mare, potrivit publicației sătmăreanul.net., citat de Agrointeligența. Potrivit directorului executiv al centrului, Virgil Dragoș, ”pentru a beneficia de platile subventiei APIA pentru anul în curs, fermierii care au depus cerere unica de plata în formatul on-line sunt obligați sa semneze fizic cererile de plata.

Nesemnarea cererii unice de plata duce la respingerea de la plata subvenției”, se arată în comunicarea oficială a APIA Satu Mare.

În acest sens, fermierii sunt rugati ca până cel târziu în data de 10 septembrie 2020, să treacă pe la sediile centrelor locale APIA unde sunt arondați pentru a semna cererile depuse. ”Accesul în sediile APIA se va face respectând regulile sanitare împotriva COVID-19 (purtarea obligatorie a măștii de protecție, dezinfectarea mâinilor la intrarea în unitate, păstrarea disptanței, prezența unui singur fermier/funcționar pentru evitarea aglomerării etc.)”, se mai arată în comunicatul APIA Satu Mare.