Un reportaj publicat în noiembrie 2018 de National Geographic, prezintă povestea unui fermier care reîntors la ferma familiei, decide să convertească afacerea la agricultura sustenabilă.

Bailey, după absolvire, s-a mutat definitit înapoi la ferma familiei în anul 2008 și a decis să încerce agricultura fără substanțe chimice. A început cu o mică producție de linte, apoi a crescut lucerna pe alți 50 de acri( aproximativ 20 hectare). Dar el nu a găsit suficienți cumpărători pentru a justifica un efort atât de mare pentru fermă.

Dornic să descopere lucrurile noi pentru el însuși, a hotărât să experimentează diferite strategii de cultivare, care se află în afara orașului central din Montana, Fort Benton. Atunci a auzit că Annie, un producător de paste și gustări ecologice (acum făcând parte din General Mills cu sediul în Minneapolis) căuta să sprijine fermierii ecologici – și a sărit într-un avion spre Minneapolis pentru a se întâlni. „Am vrut să știu dacă mă simt într-adevăr confortabil să continui ecologic cu restul fermei, când am luat primii 50 de acri pentru ai trece la agricultură ecologică, am fost speriat de moarte. M-am gândit că voi strica ferma familiei.”a spus el.

Acum Bailey, în vârstă de 38 de ani, locuiește în continuare la ferma unde a crescut, dar adăugă o îmbunătățire la ferma familiei. În locul agriculturii convenționale, bazate pe substanțe chimice, el convertește cei 5.000 de acri (2.000 hectare)la metode de agricultură organică.

Ce este agricultura organică? Alimentele cu sigiliu organic USDA sunt cultivate și prelucrate după un set de reglementări, care includ utilizarea metodelor de combatere a dăunătorilor aprobate, cum ar fi ouăle sau rotația culturilor, pentru a acționa ca factori de descurajare naturală. Nu sunt permise îngrășăminte sintetice, organisme modificate genetic, antibiotice, hormoni de creștere sintetici și conservanți artificiali, arome sau culori. Fermele certificate sunt inspectate în mod regulat pentru conformitate. Nu este vorba doar de a opri pulverizatoarele chimice: fermierii trebuie să învețe să gestioneze nutrienții solului fără îngrășăminte și să combată buruienile și insectele fără erbicide și insecticide.