Septembrie este o lună în care parfumul grădinii este extraordinar de plăcut. În plus, culorile pe care le oferă prima lună a toamnei sunt numai bune de pus pe pânză. Între două tablouri pictate, nu uitați să bifați lucrările din grădină.
Luna septembrie este una de pregătire pentru anul care vine, așa că sunt câteva lucrări esențiale care trebuie făcute. Haideți să le vedem.
- Curățarea pomilor și a arbuștilor – se face după recoltare, evident. Practic, trebuie înlăturate crengile uscate. Pomii nu vor avea de suferit, pentru că temperaturile sunt încă pozitive și noaptea. Și gardul viu are nevoie de aceeași lucrare de curățare.
- Plantarea bulbilor de toamnă – dacă vreți o explozie de culori la primăvară, septembrie este luna în care trebuie să plantați bulbii de flori. Solul este cald, astfel că este luna ideală pentru a pune în pământ zambile, narcise, lalele, dar și arbuști care rămân tot timpul verzi.
- Cultivarea legumelor de toamnă – vremea se anunță destul de caldă în septembrie, astfel că puteți avea parte de încă o recoltă de spanac, conopidă, salată verde, ridichi în acest an. Cam de câteva săptămâni au nevoie aceste plante pentru a crește și a vă oferi alternativa unor preparate delicioase.
- Pregătirea grădinii pentru primăvară – dacă nu mai doriți să plantați nimic în această toamnă, este necesară pregătirea terenului pentru anul următor. Terenul trebuie bine curățat, îngrijit, mărunțit, pentru ca în primăvară să fie numai bun pentru semănat.
- Scoaterea plantelor perene – sunt și flori care nu pot trece peste iarnă. Astfel, begoniile, daliile, gladiolele ori tuberozele trebuie scoase din pământ, plantate în ghivece cu pământ și puse la păstrare în locuri uscate și întunecoase. La primăvară le veți aduce din nou în grădină.