Ferma de capre reprezintă una dintre ideile de afaceri agricole ce poate aduce profit într-un timp scurt de la înființare. Vezi care sunt etapele pe care trebuie să le parcurgi pentru a avea o fermă de animale profitabilă.

Tot mai multe persoane optează pentru o afacere agricolă, în special fermă de capre, deoarece animalele sunt recunoscute pentru produsele naturale pe care le oferă și care sunt la mare căutare în întreaga lume. De la laptele de capră din care se pot obține brânzeturi delicioase, la carne roșie hrănitoare și ușor de digerat, dar și la producția de fibre naturale cunoscută și sub numele de mohair care este foarte valoroasă pe piața internațională. Există numeroase capre de vânzare în întreaga lume, iar creșterea lor poate aduce profituri considerabile.

Principalele rase de capre

Pentru o fermă de animale care să genereze profit într-un timp scurt, alegerea unor rase de calitate este extrem de importantă. Este important să alegi întotdeauna rase de animale corespunzătoare scopului producției. Așadar, înainte de a cumpăra caprele pentru a-ți extinde afacere, ia în calcul dacă animalele pot supraviețui în zona dorită de tine, dacă rasele sunt potrivite pentru producția comercială ori dacă beneficiezi de destule facilități în zona fermei pentru a putea comercializa produsele animalelor.

  • Printre cele mai populare rase de capre de carne sunt: Boer, Spaniol, Beetal, Kiko, Savana și Negru Bengal.
  • Cele mai bune rase de capre de laptesunt: Saanen, Hasli, Nobila alba Germană, Malteză și Montd’or.
  • Rasa Angora este cea mai populară rasă de capre crescute pentru mohair.

Care sunt regulile pe care trebuie să le respecți pentru a obține o afacere profitabilă

● Hrana corespunzătoare

Alimentația animalelor trebuie să aibă la bază substanțe nutritive, pentru ca animalele să dea randament și să aducă profit afacerii agricole. Dacă animalele sunt crescute pentru carne sau lapte, atunci hrana lor trebuie să fie una echilibrată și sănătoasă din care să nu lipsească verdeața.

● Adăpostul sigur

O fermă de capre trebuie să aibă un adăpost corespunzător pentru a le asigura animalelor protecție împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile, dar și pentru a le apăra de animalele de pradă.

● Echipamentul necesar

Pentru a îngriji o fermă de capre este nevoie de echipamente și utilaje corespunzătoare, care să întrețină și să îngrijească hambarul în care trăiesc animalele. Un mediu curat și protejat le va asigura animalelor un trai mai bun și mai sănătos.

● Sănătatea și îngrijirea animalelor

Caprele vor aduce o producție de lapte mai bună dacă sunt sănătoase, așa că sănătatea lor este prioritară. În afară de hrană de calitate, locul de odihnă, dar și îngrijirea adecvată care presupune curățarea și vaccinarea animalelor în timp util, sunt factori foarte importanți pentru dezvoltarea optimă a animalelor.

Demararea unei afaceri agricole cu animale poate fi o soluție profitabilă pe termen lung. Tot ce trebuie să faci este că cumperi caprele care se adaptează nivelului de trai din zona ta și să investești în zona lor de confort.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/o11YC897WLk

Citeşte şi: