Toamna reprezintă startul sezonul rece, iar plantele sădite în acest anotimp au o deosebită rezistență la frig și îngheț. Florile sunt reprezentantele frumosului, iar pentru a ne putea bucura de culorile lor electrizante și de aerul parfumat al grădinilor de primăvară, trebuie să știm cu sădim bulbii corespunzător.

Florile ale căror bulbi se sădesc toamna, nu sunt flori foarte pretențioase, motiv pentru care rezistă la ger și îngheț, iar singurul lucru de care trebuie să ținem cont, este sădirea înaintea înghețului cu 20-30 de zile mai devreme.

Lalelele

Lalelele sunt unele dintre cele mai frumoase și mai așteptate flori ale primăverii. Bulbii de lalele se plantează în sol toamna, preferabil la finalul lunii septembrie până în luna noiembrie sau chiar decembrie, atâta timp cât pământul nu este înghețat.

Bulbii de lalea se plantează în gropi adânci de 10-12 cm, unde bulbul se așează cu discul în jos. Se recomandă ca fixarea bulbului să se realizeze într-un strat de 2-3 cm de pământ mărunțit la baza gropii, la distanța de 10-12 cm. Lalelele cresc foarte bine la umbră, însă le face bine și soarele, astfel ca poți planta bulbii aproape oriunde în grădină.

Narcisele

Narcisa este o floare cu aspect delicat, miros proaspăt, cu bulbi pereni, tunicate și rezistențe la ger. Narcisele înfloresc primăvara în martie-aprilie, dar sunt și varietăți ce își pot prelungi înflorirea până în luna mai.

Narcisele preferă zonele însorite sau parțial umbrite și nu suportă solurile grele, cu multă umezeală, unde bulbii pot putrezi. Bulbii de narcisă se recomandă a se planta mai devreme decât bulbii de lalele, pentru că pot forma ușor rădăcini la depozitare. Specialiștii din domeniu recomandă ca plantarea să se facă la o adâncime de 12-15 cm și o distanță de 5-10 cm.

Zambilele

Zambilele sunt flori ce înfloresc primăvara devreme. Bulbii de zambilă se plantează toamna, la fel ca și bulbii de lalele, la adâncimi de 12-15 cm, distanța între plante fiind de minim 10 cm. Bulbii se vor așeza în groapa de plantare cu discul în jos. Adâncimea de plantare este influențată mult și de mărimea bulbilor.