Beneficiile achiziționării de plante pentru apartament sunt multiple. Combat stresul, ajută la un somn mai bun și au un impact vizual plăcut asupra locuinței. Plantele au însă nevoie de atenție și îngrijire.

Fiecare plantă are nevoile sale de apă, lumină, temperatură. Tocmai de aceea este necesar să citiți instrucțiunile pentru a-i oferi condițiile optime de dezvoltare.

 Sunt însă și sfaturi generale pentru îngrijirea plantelor. Iată 6 dintre ele:

  1. Schimbați-le pământul imediat după ce le-ați adus acasă – asigurați-vă că le cumpărați un sol fertil, din care să poată să-și extragă toate elementele nutritive.
  2. Alegeți un ghiveci potrivit – plantele cresc, iar rădăcina are nevoie de spațiu. De regulă, ghiveciul trebuie schimbat o dată pe an.
  3. Atenție la cantitatea de apă folosită – nu udați plantele în exces! Există riscul ca rădăcina să putrezeacă dacă primește foarte multă apă.
  4. Controlați ghiveciul înainte de udare – este bine să vă asigurați că planta are într-adevăr nevoie de apă și apoi udați-o.
  5. Controlați umiditatea din cameră – nu trebuie neapărat să cumpărați cine știe ce aparate costisitoare pentru asta. Pulverizați apă pe frunzele plantelor din când în când pentru a rezolva problema.
  6. Nu lăsați plantele în bătaia soarelui – razele solare pot distruge plantele, așa că fie instalați un filtru pe fereastră, fie găsiți un loc luminos, dar nu în care razele să bată direct pe plante.