Odată cu evoluția continuă a rezistenței la erbicide, cultivatorii sunt obligați să introducă o serie de tactici diferite de combatere a buruienilor. O tactică care a crescut rapid în ultimele sezoane este utilizarea erbicidelor preemergente. Pentru a prezice performanța pe teren a acestor erbicide, este necesară o înțelegere a proprietăților lor chimice și a modului în care acestea interacționează cu mediul.
- Rolul erbicidelor preemergente
Atunci când elaborați o strategie de combatere a buruienilor, luați în considerare utilizarea erbicidelor preemergente ca o tactică suplimentară disponibilă pentru a ajuta la reducerea numărului de buruieni. Utilizate singure, de obicei, nu vor atinge obiectivul de a reduce numărul semințelor de buruieni, dar atunci când sunt utilizate într-o serie de tactici, pot fi deosebit de eficiente.
Ce trebuie să știm când alegem un erbicid pre-emergent
- Identificarea speciilor de buruieni din cultură este cel mai important factor în selectarea unui erbicid care urmează să fie aplicat.
- Informați-vă dacă un erbicid este supus volatilizării sau fotodegradării pentru a determina o strategie de încorporare care minimizează pierderile în mediul înconjurător.
- Este important să cunoaște-ti solubilitatea unui erbicid. Solubilitatea influențează cantitatea de ploaie necesară pentru încorporarea erbicidului, gradul de ușurință cu care o buruiană absoarbe substanța activă și riscurile ca erbicidul să se deplaseze în jos.
- Solurile nisipoase sau cu materie organică scăzută vor permite o mai mare disponibilitate erbicidelor pentru a fi absorbite de buruieni.
- Erbicidele care se leagă strâns de sol și de materia organică necesită în general rate de aplicare mai ridicate, rămân aproape de locul în care sunt aplicate (cu excepția cazului în care solul se mișcă) și persistă mai mult timp.
- PH-ul solului remanența unor erbicide
- Persistența unui erbicid și modul în care acesta se descompune vor dicta durata controlului rezidual și a constrângerilor de plantare pentru culturile sensibile.
- Substanțele active ale erbicidelor preemergente pot fi levigate de cantități mari de apă din precipitații, putând ajunge în zona rădăcinilor, ceea ce duce la întârzierea creșterii sau/și clorozarea tinerelor plante.
- Alegerea ratei de aplicare va afecta durata reziduală și, eventual, selectivitatea culturilor.