Agricultura ecologică va beneficia de un important ajutor în anii care vin. Comisia Europeană a lansat un plan îndrăzneț, European Green Deal, care va fi discutat în plenul Parlamentului European și care conține mai multe puncte-cheie. Scopul principal al acestui proiect-gigant este de a îmbunătăți viața locuitorilor Bătrânului Continent. Mai pe larg, se dorește reconstruirea climatului devastat în ultimii ani de poluare, protejarea oamenilor, a animalelor și a plantelor și ajutarea companiilor pentru dezvoltarea de produse și tehnologii „verzi”.

„European Green Deal este noua strategie de creștere. Va ajuta reducerea emisiilor de carbon și crearea de noi locuri de muncă”, a spus Ursula von der Leyen, Președintele Comisiei Europene. Un amendament important care va trebui discutat se referă la pesticidele folosite în agricultura convențională. Astfel, Partidul Verde cere reducerea utilizării pesticidelor sintetice cu 50% până în 2025. În plus, se dorește eliminarea totală a acestor produse în următorii 15 ani.

Marile companii de produse de protecție a plantelor au început deja alocarea de sume importante pentru dezvoltarea de produse ecologice. Pe piața din România se comercializează deja astfel de substanțe. Agro-Est Muntenia are în portofoliu 2 biostimulatori (Ecklomar și Beet) și un fertilizant foliar (Glaucus) pentru agricultura ecologică.