Comercializarea utilajelor agricole este un serviciu esential pentru agricultură și cu atât mai mult în acestă perioadă, în condițiile contextului actual. Agricultura este industria care se dorește a fi în creștere, iar comercializarea tractoarelor și utilajelor pentru facilitarea practicilor agricole nu doar că este permisă să continue, ba chiar este încurajată în această perioadă.

Asociația Comerțului de Tractoare și Utilaje Agricole din Irlanda (FTMTA), confirmă că este permisă continuarea comerțului cu amănuntul și distribuția utilajelor agricole ca serviciu esențial. Într-o declarație a asociației către membrii săi, FTMTA a mai transmis: „În baza acestor restricții, sunt autorizate să funcționeze ca servicii esențiale  vânzarea cu amănuntul și distribuția comerțului cu utilaje agricole, cât și furnizarea de piese;  service;  reparații și montaj.

În ceea ce privește perspectivele pentru sectorul agricol, asociația susține că membrii săi trebuie să fie realiști și că în timp ce accentul major rămâne în continuare pe generarea crizei de sănătate publică, aceasta va fi urmată de o criză economică care va fi probabil mai rea decât orice ală criză economică de care ne putem aminti.

Asociația ține membrii conectați la situația actuală și la o perspectivă „realistă” asupra crizei care va urma și care va îngreuna activitatea agricolă : „În timp ce sectorul nostru este mai norocos decât multe alte afaceri, deoarece avem voie să comercializăm tractoare și alte utilaje, trebuie să fim realisti cu privire la ce urmează și la criza economică care va putea lovi în vreun fel agricultura”.

Sursa : agriland.ie