Broccoli este mai puţin afectat de arşiţă putând oferi producţii ridicate şi în cultura de vară, spre deosebire de conopidă, care în regiunile de sud ale țării, cu temperaturi prea ridicate şi din cauza uscăciunii atmosferice din acest sezon, duce la obţinerea unor producţii mici, nerentabile, de calitate slabă.
Cultura de vară la broccoli are o importanţă foarte mare deoarece dă producţii într-o perioadă cu deficit de plante din grupa verzei în România. Pentru broccoli, asemănător cu varza, se aleg terenurile mijlocii şi fertile, care păstrează mai bine umiditatea, ştiut fiind faptul că această cultură se plasează cu vegetaţia în câmp în perioada cu cele mai ridicate temperaturi atmosferice. O altă condiţie o reprezintă nivelarea terenului, care va fi foarte bine executată, pentru ca irigarea să fie eficientă.
Se recomandă umbrirea plantelor în tunele acoperite cu plasă verde închis, deoarece aceasta are capacitatea de a reduce radiaţia solară directă asupra inflorescenţelor şi temperatura aerului, asigurând un microclimat deosebit de favorabil.
S-a observat că umbrirea plantelor cu plasă de culoare verde de diferite nuanţe (plasă verde închis, plasă verde cu dungi albe, plasă verde deschis) spre deosebire de martorul neumbrit realizează condiţii ambientale deosebit de favorabile.
La plantele de broccoli cultivate vara fără umbrire se impune recoltarea prematură deoarece inflorescenţele au o explozie florală în masă, care duc practic la compromiterea culturii, inflorescenţele rezultate nu pot fi astfel utilizate decât ca furaj. Umbrirea plantelor cu plasă poate realiza condiţii ambientale deosebit de favorabile şi permite obţinerea unor recolte calitative.
De asemenea, este bine să se ţină seama şi de faptul că în cultura de vară aplicarea unor densităţi mari la broccoli permite plantelor să îşi asigure reciproc o umbrire naturală, creând un microclimat benefic dezvoltării inflorescenţelor de calitate.