Gradul ridicat de conștientizare al fermierilor cu privire la necesitatea aplicării unor practici agricole corecte determină o nevoie crescută de soluții cât mai targhetate. Unul dintre factorii pe care fermierii au început să îl ia in calcul este calitatea apei folosită la aplicarea produselor de protecţia plantelor sau a fertilizanților foliari.

Ce fel de probleme poate provoca o calitate slabă a apei? Parametrii calității apei, cum ar fi aciditatea și mineralele dizolvate, pot interacționa cu ingredientele active și / sau aditive ale tratamentelor. Calitatea slabă a apei poate influența negativ pesticidul prin reducerea solubilității și scăderea absorbției de către dăunătorul țintă, rezultând performanțe inferioare și nevoia de re-tratament.

În cazurile în care cantitatea de apă de calitate este limitată, fermierii pot opta pentru utilizarea unei formule de corectare a apei.

Produsul PROAQUA TRIO aflat în portofoliul Agricover este un corector al apei, destinat tratării apei utilizate la pregătirea soluţiilor de lucru în cazul aplicării produselor de protecţia plantelor și a îngrășămintelor foliare.

PROAQUA TRIO neutralizează proprietăţile negative ale apei dure și scade pH-ul soluţiei.

Prin acțiunea sa, formula corectoare neutralizează proprietăţile negative ale apei dure și previne precipitarea (depozitarea), crescând în acelasi timp eficacitatea produselor de protecţia plantelor și a îngrășămintelor foliare aplicate.

Prin eliminarea impurităților fizice și chimice din apa, sunt prevenite reacțiile nedorite dintre ionii din apă și nutrienţii din îngășămintele foliare sau substanţele active din produsele de protectia plantelor.

Dozele recomandate de PROAQUA :

Apă cu duritate medie –100 ml  in 100 litri de apă (concentraţia soluţiei 0.1%).

Apă cu duritate mare – 200 ml in 100 litri de apă (concentraţia soluţiei 0.2%).

Investițiile alocate în corectarea calității apei se vor traduce pentru fermieri printr-un randament mai bun al tratamentelor de fertilizare sau protecție a plantelor.