Mâncare raw vegană organică este un ansamblu de legume și fructe crude, proaspete, naturale, bine coapte, fără ingrediente sau subproduse de origine animală. Alimentele vegetale proaspete, consumate crude sunt considerate a fi la cel mai mare aport nutritiv. Mâncare neprocesată aduce numeroase beneficii pentru organism și starea de bine.

Conceptul de bază este simplu: atunci când mâncăm alimente în stare naturală, obținem aportul maxim de nutienți.

Fructele, legumele, nucile și semințele crude nu sunt descompuse sau degradate de căldură și își păstrează toți nutrienții, iar acest lucru aduce încă un beneficiu: o digestie incredibil de eficientă! Dacă sunt combinate corect sau consumate singure, fructele și legumele crude sunt digerate de organism în cel puțin 30 de minute.

Alimentele crude pe bază de plante sunt bogate atât în ​​fibre solubile cât și insolubile. Acest lucru promovează sănătatea colonului, ajută la mișcarea intestinelor și ajută corpul să scoată toxinele și excesul de colesterol.

Multe persoane care au o dietă bogată în alimente crude au observat o îmbunătățire a sănătății mintale, concentrare, precum și creșterea stării de spirit și îmbunătățirea calității somnului. Toate aceste beneficii de care putem beneficia de la alimentele crude provin din aportul crescut de vitamine și minerale existente în planta nefiartă sau neprăjită.