Philippinesc Graphic ne prezenta în anul 2018, viața organică a filipinezilor. În ultimii ani, agricultura ecologică devenise o tendință către un stil de viață sănătos, iar guvernul oficializase adoptarea acestui sistem agricol.

„Agricultura ecologică înseamnă să ne întoarcem la elementele de bază”, a declarat Roy C. Alimoane, directorul Mindanao Baptist Rural Life Center (MBRLC). O organizație non-guvernamentală cu sediul în Barangay Kinuskusan din Bansalan, Davao del Sur, promovează agricultura ecologică încă din anii ’70, însă Congresul filipinez a adoptat Legea nr. 10068 a Republicii sau Legea organică abia în 2010. Prin intermediul acesteia, guvernul a fost solicitat să „promoveze, să se propage, să se dezvolte și să pună în aplicare practica agriculturii ecologice în Filipine”.

Această practică agricolă îmbogățește fertilitatea solului, crește productivitatea fermei, reduce poluarea și distrugerea mediului, previne epuizarea resurselor naturale, economisește aporturile de ferme importate și protejează sănătatea fermierilor, consumatorilor și publicului larg. .

PRODUSE ORGANICE ÎN FILIPINE

Benjamin R. Lao din Barangay Eman din Bansalan, Davao del Sur și-a transformat complet ferma într-un refugiu pentru produse ecologice. Lao este unul dintre numeroșii fermieri din regiunea Davao care urmează metodele organice de agricultură.

Omul a reușit să producă zahăr de cocos și sirop de nucă de cocos. Ambele sunt îndulcitori alternativi, care sunt cunoscuți pentru indicele glicemic mai mic. Lao Integrated Farms, Inc. (LIFI) este unul dintre cei mai mari exportatori din sirop de nucă de cocos în Statele Unite.

„În medie, fermele ecologice au o biodiversitate cu 30% mai mare, inclusiv păsări, insecte și plante, decât fermele convenționale”, a spus Catherine Ward, co-autor a raportului Worldwatch.