O fermă este o bucurie pentru un agricultor. Dar și pentru soția acestuia, care poate găsi pe lângă terenurile cultivate și un lucru tot mai trendy pentru bucătărie: flori comestibile.

Un răsfăț culinar nu ține doar de gustul mâncărurilor de pe masă. Latura vizuală este la fel de importantă. Un mod ușor de a adăuga culoare și aromă în farfurie este reprezentat de folosirea florilor care se pot mânca. Să vedem 14 dintre ele:

  • Rucola – nu doar frunzele se pot folosi, ci și florile mici, acestea adăugându-se la salate.
  • Angelica – florile mari și rozalii se potrivește de minune în salate.
  • Busuiocul – are flori albe sau lila și arată minunat în paste.
  • Gălbenelele – cu o aromă care merge de la amărui la picant, decorează excelent supele și salatele, chiar și un pilaf de orez.
  • Mușețelul – florile pot fi presărate în salate și supe.
  • Cicoarea – florile au un albastru spectaculos și sunt teribil de bune în salate, oferind o aromă ca de andive.
  • Albăstrelele – arată foarte bine în salate sau chiar în băuturile răcoritoare care se fac vara.
  • Coriandrul – are flori albe, micuțe, grupate în buchețele, cu o aromă senzațională.
  • Menta sălbatică – florile pot fi folosite în prăjituri, băuturi sau salate.
  • Dovlecelul – face flori portocalii, care fie se folosesc în salate, fie se umplu cu brânză și se prăjesc în unt. Mmmmm!
  • Liliacul – florile se pot adăuga în băuturile de vară.
  • Usturoiul – da, face flori cu o aromă deosebită. Se folosesc la sosuri sau călite în unt ori amestecate cu brânză tare, ulei de măsline și semințe de pin.
  • Păpădia – bobocii de flori au o dulceață care aduce spre miere.
  • Levănțica – o știe toată lumea, petalele putând rafina prăjiturile, deserturile de ciocolată și șampania.