Toamna reprezintă startul sezonului rece, iar plantele sădite în acest anotimp au o deosebită rezistență la frig și îngheț. Florile sunt reprezentantele frumosului, iar pentru a ne putea bucura de culorile lor electrizante și de aerul parfumat al grădinilor de primăvară, trebuie să știm cu sădim bulbii corespunzător. Florile ale căror bulbi se sădesc toamna, nu sunt flori foarte pretențioase, motiv pentru care rezistă la ger și îngheț, iar singurul lucru de care trebuie să ținem cont, este sădirea înaintea înghețului cu 20-30 de zile mai devreme.

 Brândușele (Crocus)

Brândușele sunt flori care se plantează foarte ușor și care cresc într-o mare varietate de culori, care înfloresc atât primăvara, cât și toamna. Brândușele de toamnă se plantează din august până în octombrie, iar cele de primăvară se plantează din septembrie până în noiembrie. Bulbii de brândușe se plantează la o adâncime de 6 – 10 centimetri în pământ. Au nevoie de soluri bine afânate. După ce le plantați, este indicat să puneți pe deasupra pământului și puțin nisip.

Ghioceii

Bulbii ghioceilor trebuie plantați la 8-10 cm adâncime, toamna devreme, în pământ fertil. Alegeți un loc însorit sau parțial umbrit. Aceste flori pot fi lăsate în același loc mulți ani, dar dacă doriți să-i mutați sau să îi înmulțiți, trebuie scoși din pământ imediat ce s-au ofilit florile.

Ca la majoritatea plantelor cu bulbi, ghioceii au nevoie de sol bine drenabil, dar care să nu fie lăsat să se usuce vara. Solul ideal trebuie să reproducă condițiile naturale din păduri, unde ghiocelul crește de obicei, să fie bogat în humus și să rețină relativ ușor umezeala. Când pregătiți locul în care urmează să-i plantați, adăugați și multă materie organică pe post de îngrășământ.

Anemonele

Anemona are nevoie de sol reavăn, bogat în humus și bine drenat. Fiind o plantă sensibilă la excesul de umezeală și la temperaturile scăzute, anemona se dezvoltă bine dacă este expusă la soare; în această situație este favorizat și coloritul florilor. Tuberculii de anemonă se plantează toamna sau primăvara devreme, în februarie-martie. Tuberculii se pun la înmuiat cu o zi înainte de plantare, se plantează la 5-10 cm adâncime, la o distanță de 10 cm unul de altul și 30 cm între rânduri.