Veste bună pentru fermierii din România. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a anunțat că de azi începe perioada de depunere a cererilor de sprijin pentru măsura 21, care-i vizează pe cei afectați de criza Covid-19.

Măsura “Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19” face parte din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, iar termenul final de depunere a cererilor este 23 octombrie.

Care este procedura pentru acest pas important?

Explică Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. “Cererile de sprijin temporar cu caracter excepțional aferente sectoarelor bovine, ovine / caprine, legume-fructe și cartofi, însoțite de documentele generale și specifice, pot fi depuse la centrele județene / locale ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, respectiv al municipiului București sau transmise prin fax, poștă sau format electronic scanat prin e-mail, cu condiția asumării prin semnătură de către beneficiar pe fiecare pagină a documentului transmis”, scrie în comunicatul MADR.

Care sunt următorii pași în cadrul acestei măsuri? Cererea de sprijin urmează a fi analizată de autorități, iar o decizie de aprobare se va da până la 31 decembrie anul curent. Plățile se vor face sub formă de sumă forfetară raportată la dimensiunea fermei și vor ajunge la agricultori până la 30 iunie 2021. Fondurile disponibile se ridică la suma de 150.000.000 de euro.