Remediile naturiste sunt la mare căutare, iar printre aceste remedii „băbești” este întâlnit şi ceaiul de ceapă, ideal pentru tuse, iar asta datorită conţinutului de vitamine şi antioxidanţi care ajută la întărirea sistemului imunitar.

Specialiștii susțin că, băuturile calde, precum ceaiurile, ajută la ameliorarea simptomelor şi congestiei. Ceaiul de ceapă nu poate trata răceala, dar antioxidanţii şi proprietăţile sale hidratante au capacitatea de a ameliora simptomele răcelii, ţinta principală fiind tusea.

Ceapa este totodată bogată în vitamina C, oferind 13% din necesarul zilnic recomandat şi, aşa cum bine ştim, vitamina C joacă un rol extrem de important în funcţionarea sistemului imunitar, arată Institutul Naţional de Sănătate.

Ceaiul nostru ecologic din foi de ceapă, are beneficii uluitoare :

  • Ajută la detoxifiere.
  • Îmbunătăţeşte sănătatea inimii. Ceaiul de ceapă ajută la prevenirea blocării arterelor sau a formării cheagurilor de sânge, principalele motive ale bolilor de inimă.
  • Ideal pentru diabetici. Prezenţa compuşilor din ceaiul de ceapă echilibrează insulina şi asigura o schimbare graduală a glucozei în muşchi şi celule
  • Reduce tusea şi răceala. În cazul pacienţilor care suferă de probleme respiratorii, tusea, răceala şi durerile în piept pot fi reduse cu ajutorul ceaiului de ceapă.
  • Previne astmul. Nivelul crescut de flavonoide, quercetină care se regăsesc în ceaiul de ceapă relaxează muşchii căilor respiratorii, ideal în cazul persoanelor care suferă de astm şi bronşită. Compuşii din ceaiul de ceapă împiedică reacţiile responsabile afecţiunilor astmatice.
  • Întăreşte sistemul imunitar. Prezenţa anumitor compuşi ajută la prevenirea afecţiunilor infecţioase.
  • Are grijă de sănătatea digestivă. Ceaiul conţine fibre benefice pentru o digestie sănătoasă.
  • Ajută la scăderea în greutate. Conţinutul de flavonoide, quercetină din ceai, creşte nivelul de adiponectină, un hormon responsabil pentru stimularea enzimelor care ajută la arderea grăsimilor.
  • Creşte sănătatea oaselor. Ceaiul de ceapă facilitează încetinirea pierderii de calciu şi ajută la întărirea oaselor, deoarece are proprietăţi care ajută la construirea ţesutului conjunctiv, mai exact a cartilajelor şi tendoanelor, dar şi reducerea inflamaţiilor articulare.