Specialiștii au descoperit un amestec din extractele unor plante și emulgatori care combat Ciuperca Colletotrichum coccodes.  Ciuperca Colletotrichum coccodes este cunoscută pentru bolile infecțioase care pot deteriora o varietate de plante, în special curmalul japonez (kaki). 

Pentru a combate bolile răspândite de agenți patogeni fungici, fără ca fermierii să recurgă la utilizarea substanțele chimice oamenii de știință din Coreea de Sud au investigat potența extractelor obținute de la diverse plante împotriva codurilor de cocod C., atât singure, cât și în combinație cu emulgatori naturali.  În studiul lor, cercetătorii au examinat 45 de specii diferite care aparțin a 27 de familii de plante ca surse posibile de fungicide naturale.  Ei au obținut extracte din diverse părți ale acestor plante și le-au testat, fie singure, fie în combinație cu emulgatori, pentru a acționa împotriva ciupercilor.  Emulgatorii folosiți pentru experiment au fost oțet de orez brun, săpun pudră, sulf de loess și emulsionant natural B.

Din multiplele plante utilizate în studiu, cercetătorii au adus la zero extrasele de fermentație ale pătrunjelului de gard viu japonez (Torilis japonica) și purpurul comun (Portulaca oleracea), precum și extractele de etanol de rubarbă chineză (Rheum palmatum) și scorțișoară chinezească (Cinnamomum cassia  ).

În cadrul testelor de câmp cu arbori de kaki, crescuți organic, cercetătorii au descoperit că ambele extracte de cinci procente de pătrunjel japonez și rubarbă chineză au redus singure antracnoza cu 63% și, respectiv, cu 51%.

Pe baza acestor constatări, cercetătorii au ajuns la concluzia că extractele de plante combinate cu emulgatori naturali pot fi folosite pentru a controla antracnoza în sistemele de producție organică.