Australia este pe primul loc în lume în ceea ce privește numărul de hectare pe care se utilizează tehnologiile agriculturii organice. Sunt peste 35 de milioane de hectare de pe care ies produse curate și sănătoase. Ca o comparație, în Romania sunt sub 300.000 de hectare, deci de peste 100 de ori mai puține. Cum a ajuns Australia într-o postură atât de impresionanta? A doua clasată în topul țărilor cu suprafețe mari de agricultură ecologică este Argentina, cu puțin peste 3.300.000 de hectare.
Fermierii australieni au beneficiat de un paradox. O mare parte a țării este formată din teren arid sau semiarid. Pe aceste suprafețe nu au fost folosite niciodată produse chimice, precum pesticide. Astfel, au putut fi imediat utilizate pentru agricultura ecologică, fără a aștepta perioada de conversie de la agricultura convențională.
Un alt avantaj este faptul că fermierii din Australia și-au găsit repede piețe de desfacere pentru produsele ecologice. Țările din Asia de Sud-Est sunt consumatoare tot mai importante de astfel de produse. Carnea de vită, laptele și cerealele din fermele ecologice sunt din ce în ce mai exportate în respectivele țări. În plus, când în nordul Asiei este iarnă, în Australia este sezonul cald. Astfel, cantități uriașe de fructe și legume pleacă din Australia și ajung în magazinele din țările din nordul Asiei.