Interesul pentru o masă sănătoasă și o grijă deosebită asupra alimentației câștigă teren în defavoarea mâncărurilor tradiționale. Ideile dedicate unui stil de viață echilibrat sunt văzute de unii ca fiind revoluțioanare. Mulți cunosc deja superaalimentul spirulina. Dar ce ați spune dacă ați putea să produceți spirulină proaspătă acasă, în confortul propriului cămin?

O idee inovatoarea, un cultivator de spirulină pentru acasă este destinat tuturor celor care vor să își crească micro-alga în căminul propriu. Beneficiile nutritive ale acesteia sunt semnificative, spirulina fiind considerată de nutriționiști un superaliment.

O echipă de tineri, ingenioși și cunoscători ai culturilor de spirulină din Franța, a dezvoltat o microfermă. Cultivatorul realizat de Spinoa este mobil și se integrează în orice spațiu. Totul se întâmplă într-un acvariu, care se aseamănă cu un borcan. Acolo, produccătorii pun proteina spirulinei, apă, sursă de lumină și o pompă de aer pentru a agita conținutul în mod frecvent.

Se produce astfel o pastă, care se recoltează zilnic, pastă de spirulina. Pasta se pune într-o mașină, care presează apa și o face sub formă de spaghetti.  Apoi, pasta se pune intr-un dezhidratator pentru câteva ore.

Spirulina poate fi consumată și proaspată. Doar că, spirulina proaspată are o durată de viață de 24-48 de ore. După acest timp, ea nu mai este bună.

Mica fermă de producere a spirulinei este ideală pentru cei care consumă spirulină zilnic (sau aproape zilnic) în sucuri, fresh-uri sau chiar mâncăruri. Iar dacă există planuri pentru vacanță, spirulina lăsată în cultivator nu se strică și nu capătă nicio toxicitate. Cultivatorul poate fi reglat, prin temperatură și lumină, ca producția să scadă, iar recoltarea să se facă și la distanță de câteva săptămâni.