Agricultura ecologică este un proces de fertilizare a solului și nu o producție de culturi vegane. Bunele practici ale agriculturii ecologice sunt reprezentate de utilizarea gunoiului de la animale, în locul îngrășămintelor chimice.

Scopurile agriculturii ecologice sunt : culturi crescute natural, plante sănătoase și întreținerea solului fertil.

Un stil de viață vegan exclude toate produsele derivate din animale, inclusiv carne, lactate, ouă și miere.  Adesea, aceste produse sunt evitate din motive de sănătate, de mediu ori motive etice. Atunci, cei care aleg un stil de viață vegan, se îndreaptă spre legume, cu precădere legumele bio.

De secole, pentru agricultura ecologică, în special în producțiile de legume, se folosesc derivate de la animale precum gunoiul de vacă, deoarece acesta este stimulent pentru fertilizarea solurilor.  Atunci întrebarea este dacă agricultura ecologică ar trebui să excludă în mod necesar animalele. Chiar și susținătorii agriculturii vegane o descriu drept „controversată” și încă o problemă greu de rezolvat.

Will Bonsall este un membru influent al unui grup mic, dar în creștere, de agricultori vegani și organici, care trăiește în Maine, situat în nord-estul Statelor Unite ale Americii. Bonsall dorește să revoluționeze agricultura organică și suține că „Există o deconectare …Nouă veganilor ne place să ne punem în farfurii legume cultivate prin metode care nu sunt foarte vegane.”

Institutul Rodale a ajutat la dezvoltarea departamentului agriculturii din Statelor Unite ale Americii pentru agricultura ecologică. Cercetătorii nu fac eforturi pentru metodele vegane, ci pentru „certificarea organică regenerativă”, prin care speră că pot promova bunăstarea animalelor, problema socială și sănătatea solului.

„Ne aflăm într-un moment în care solurile noastre au fost atât de degradate încât de fapt devine din ce în ce mai dificil să cultăm culturi în aceste soluri degradate”, a spus Jessica Lang, coordonatoare de cercetare a Institutului Rodale.  „Acest cuvânt – regenerativ – este unul care trebuie într-adevăr să intre în vocabularul populației generale”, a mai spus ea.

Bonsall’s este una dintre cele doar 50 de ferme vegane din Statele Unite, potrivit cercetărilor profesorului Mona Seymour de la Universitatea Loyola Marymount.  Metoda lui Bonsall de a crește „culturi perene de alimente, cu combustibil fosil și aporturi minime de animale ”, este prezentată în cartea sa, Essential Guide to Radical, Self-Reliant Gardening.

Sursa : theguardian.com