Cercetătorii au analizat numeroase afirmații conform cărora plantele de apartament ajută la bunăstarea vieții sau la împrospătarea aerului și au aflat adevărul.  Iată care sunt avantajele plantelor de apartament dovedite de știință :

  1. Ajută la îmbunătățirea sănătății mintale

Cercetătorii din Regatul Unit au descoperit că oamenii care trăiesc în jurul naturii se simt mult mai fericiți decât cei care trăiesc în zone urbane, rupți de natură.  Nu doar persoanele din mediul rural se pot bucura de beneficiile naturii, persoanele care aleg să se înconjoare de verdeață și de plante de apartament simt o bunăstarea a sănătății mintale.

Plantele vor elibera oxigenul în aer și vor prelua dioxidul de carbon.  Când sunt în casă, aerul casei este în mod natural mai benefic.  Desigur, într-o încăpere cu mai mult oxigen, corpul funcționează mai eficient.

  1. Sistemul imunitar se îmbunătățește

Plantele ajută să ofere sistemului imunitar un impuls, în special în sezonul gripei. Beneficiile pentru vindecare ale plantelor sunt motivele pentru care deseori există plante în afara spitalelor.

Studiile efectuate în Norvegia au arătat că bolile scad cu 60% prin utilizarea plantelor în casă.

  1. Îmbunătățesc capacitatea de învățare

Plantele ajută la îmbunătățirea capacității de învățare. Ele ajută la stimularea concentrării și a clarității mentale, ceea ce face mult mai ușoară concentrarea. Copiii care suferă de dizabilități mentale sau afecțiuni obțin un mediul propice de învățare în preajma plantelor.  Fitonutrienții ajută la reglarea minții, creând un spațiu și un mediu mai sigur pentru a învăța.

Studiile au arătat că atenția este crescută cu 70% datorită plantelor din cameră.

  1. Îmbunătățirea calității aerului

Calitatea aerului poate fi o problemă majoră.  Aerul din casă este mai rău decât cel din mijlocul orașului. Asta deoarece poluanții intră în casă, dar le este foarte greu să iasă, iar astfel bacteriile și virușii crează un mediu propice de îmbolnăvire în timpul iernii.

Cercetările au arătat că plantele vor elimina aproximativ 87% din poluanții din aer.

  1. Mai multă umiditate în casă

Plantele elimină aproape toată apa pe care o iau. Apa este un element care purifică și crește calitatea aerului.  Aerul uscat poate duce la iritații ale plămânilor. Corpul tău are nevoie de umiditate cât mai mult posibil.

Toate cele cinci beneficii expuse mai sus au fost dovedite de cercetători care au dovedit efectul pozitiv al plantelor asupra sănătăți.